E2h

Hvordan forstå vitamin D - mangel

Man bør opprettholde et balansert kosthold som gir kroppen med vitaminer og næringsstoffer som den trenger for å fungere effektivt. En av disse vitaminene er Vitamin D, som spiller en viktig rolle i kroppens organsystem vedlikehold, spesielt i vedlikehold av normal blod nivåer av kalsium og fosfor. Mange mennesker, særlig i klodens høye breddegrader områder, er mangelfull på dette vitaminet, og det er derfor det er viktig å forstå symptomer på vitamin D-mangel, dets mulige komplikasjoner, hvordan å forhindre det, og annen viktig og relevant informasjon.

 1. Kjenner sine symptomer. Noen symptomer på vitamin D-mangel er følgende: oppkast, nyrestein, muskelsvakhet, bensmerter og myke bein (også kalt osteomalasi). Manifestasjoner av sistnevnte er hyppige benbrudd.
 2. Kjenne til mulige komplikasjoner. Vitamin D-mangel kan føre til osteoporose hos voksne, og rakitt, som er en sykdom karakterisert ved barndom uriktig bein utvikling.

  Hvordan forstå vitamin D - mangel. Kjenner sine symptomer.
  Hvordan forstå vitamin D - mangel. Kjenner sine symptomer.

  Vitamin D-mangel kan også være en faktor til økt risiko for flere kroniske sykdommer som høyt blodtrykk, periodontal sykdom, tuberkulose, multippel sklerose, kognitiv svekkelse (inkludert hukommelsestap), type 1 diabetes og kreft.

 3. Vet hvordan å skaffe vitamin D.
  • Som flere og flere mennesker jobber innendørs eller er bundet til hjemmet, ikke får nok sol er vanligvis en viktig årsak til vitamin er mangel. For å forhindre dette, er 10-15 minutter med sol tre ganger i uken vanligvis tilstrekkelig. Det er tilrådelig å gå utendørs i de tidligste tider på dagen, for å unngå å utvikle sykdom forbundet med for mye sollys.
  • I en diett, følgende matvarer er de mest tallrike i vitamin D: laks, sardiner, reker, torsk, egg og kumelk / vitamin D tilsatt melk. Det er godt å vite at vitamin D er en stabil forbindelse, og så matlaging eller langvarig lagring vil ikke ødelegge det.
  • Vitamin D beriket mat er nå allment tilgjengelig, for eksempel i melk, appelsinjuice, frokostblandinger, brød og magasiner. For eksempel inneholder befestet melk i Europa og Canada vanligvis 2,5 mikrogram vitamin D.4Vitamin D i form av ergocalciferol (vitamin D2) og cholcalfiferol (vitamin D3) er også tilgjengelig i kosttilskudd. Konsultere legen din angående dosering som passer for deg.
 4. Vet riktig dosering. Vitamin D måles i mikrogram. Folk 0-50 år må ta i 5 mikrogram hver dag, menn og kvinner 51-70 år trenger 10 mikrogram, mens de over 70 trenger 15 mikrogram per dag.
 5. Vite hvem som er mest utsatt. Alle trenger vitamin D, men noen bestander bør øve mer innsats i å anskaffe det som voksne over 50 personer som lider av fedme, (er som huden deres mindre i stand til å produsere vitamin D fra sollys eksponering) mennesker med mørk hud, personer med begrenset Søn eksponering, har personer med medisinske tilstander som bukspyttkjertelen enzym mangel, og morsmelk siden morsmelk utilstrekkelige mengder vitamin D (foreldre rådes til å utsette sine barn for sollys i noen minutter i tidlig morgen).

Å være utstyrt med tilstrekkelig kunnskap ville definitivt styrke kampen mot vitamin D-mangel.