E2h

Hvordan forstå tvangslidelser

Jeg nøl med å fortelle denne historien fordi det kan virke uvennlig. Men det er sant, og er en apt illustrasjon av tvangslidelser i den virkelige verden, så her går .....

Da jeg var på college

Da jeg var på college, jobbet en venn av meg på et kontor i en vakker gammel viktoriansk hus i sentrum av byen. Det var flere forskjellige kontorer i bygningen, og en av dem ligger en psykiater. En ettermiddag da jeg stoppet for å plukke opp min venn etter arbeid, observerte vi fra hennes andre etasje vindu en kvinne i en bil på parkeringsplassen viser uvanlig oppførsel. Kvinnen gjentatte ganger støttet hennes bil opp og gjort høyrehånds svinger i en convoluted forsøk på å avslutte, da det var en klar vei ut av parkeringsplassen som ville ha krevd bare en enkelt venstre sving.

Vi så henne for en stund

Vi så henne for en stund. Min venn gjenkjente henne som en klient av psykiaterens og ...... til slutt innså vi at klienten var enten ikke villig eller i stand til å ta en venstre sving. Det var ganske trist, egentlig, å se at hun ble fanget og ute av stand til å utføre en enkel trekk som kunne ha fått henne ut av partiet ganske enkelt. Det gjorde meg tenke at hennes erfaring på parkeringsplassen var sannsynligvis en god analogi for tvangslidelser selv. Siden da har jeg hatt sjansen til å lære mer om tvangslidelser. Her er noen fakta for å hjelpe deg å bedre forstå denne sykdommen:

  1. Tvangslidelser er en nevrologisk lidelse. Tilbakevendende uvelkomne tanker omfatter obsessive del av lidelse, tvangshandlinger er repeterende atferd som den lidende føler drevet enten å utføre eller som tilfellet var med kvinnen på parkeringsplassen, for å unngå.
  2. Tvangshandlinger oftest omfatte atferd som håndvask, rengjøring, telling, rørende, arrangere eller hamstring. Disse repeterende atferd tilby en midlertidig form for lettelse fra besettelse, men over lang tid, utgjør en besettelse i og for seg selv.
  3. Graden av funksjonshemming skyldes tvangslidelser kan variere fra mild til det ekstreme. Med andre ord, kan det variere fra noen som føler seg tvunget til å sjekke at døren er låst 20-30 ganger per dag til noen som er uføre i den grad at sysselsettingen er umulig og sykehusinnleggelse er nødvendig.
  4. Tvangslidelser kan og bør behandles. ocFoundation har gode ressurser på sin nettside for å finne både terapeuter og støttegrupper for denne sykdommen.
  5. Behandling for tvangslidelser inkluderer vanligvis både terapi og medisiner. Terapien er vanligvis kognitiv atferdsterapi og medisinering, selektive serotonin reopptakshemmere. Hvis den ikke behandles, kan tvangslidelser enten voks og avta eller kan gradvis forverres.
  6. Den lidende av tvangslidelser er vanligvis klar over hennes repeterende atferd og likevel føler seg tvunget til å utføre dem. Fordi hun innser at hennes atferd kan identifiseres som "gal", den lidende av denne sykdommen skjuler hennes tvangshandlinger fra andre, legge et lag av hemmelighold og skam til et allerede utfordrende eksistens. Dette er også en grunn til at obsessive compulsive atferd antas å være under-rapportert av sine lider.
Hvordan forstå tvangslidelser. Behandling for tvangslidelser inkluderer vanligvis både terapi og medisiner.
Hvordan forstå tvangslidelser. Behandling for tvangslidelser inkluderer vanligvis både terapi og medisiner.

Kvinnen på parkeringsplassen aldri fant sin vei ut av partiet i førtifem minutter som vi så på. Jeg antar at hun ventet der til nok biler gått at hun kunne jobbe seg ut via høyre hånd svinger. Min venn og jeg var lenge siden gått, velsignet å være ute levende liv fulle av venstre hånd svinger og andre usikkerheter. Jeg håper at hvis du kjenner noen som du tror kan lide av denne sykdommen, vil du hjelpe henne å finne behandling som kan bidra til å gjøre livet hennes farbar.