E2h

Hvordan forstå lysterapi applikasjoner

Lysterapi ble oppdaget av det amerikanske National Institute of Health å være en levedyktig behandling for Seasonal Affective Disorder, eller SAD i 1982. Det ble funnet at regelmessig eksponering for foreskrevne bølgelengder av laser, LED eller light-emitting diode, hjalp lindre depresjon nivåer hos pasienter. Siden da har mange andre nyttige programmer blitt tilskrevet den helbredende effekten av denne raskt voksende teknologi.

Bare nylig

Hvordan forstå lysterapi applikasjoner. Bare nylig.
Hvordan forstå lysterapi applikasjoner. Bare nylig.

Bare nylig, har de gunstige effektene av lysterapi nådd markedsføring sinn iPhone og iPod produsenter. De innlemmet BluWave SAD lysterapi program for å hjelpe sine forbrukere bekjempe depresjon og natt utmattelsessyndrom for folk som mangler dagslys eksponering. Bruke spesialiserte lysspekteret som strekker seg fra 450 nm til 490 nm, benytter Apple LED-teknologi i å bringe kraftig blått lys til sine enheter 'skjermene for å gjøre jobben.

Mange andre selskaper har også begynt som gir gode resultater etter å innlemme denne teknologien i sine eksisterende og nye linjer av applikasjoner. En av dem er Royal Philips Electronics. Det har utviklet en bærbar lysterapi enhet kalt goLITE BLU som har vist seg å bidra til å slå effektene av vinterdepresjon uten bruk av medikamenter eller kunstige stimuli. Andre selskaper har investert i å gjøre et stort utvalg av terapeutiske omsorg løsninger som utnytter lys teknologi som produkter for jetlag, hudpleie, behandling for søvnforstyrrelser, stress og avslapning.

Lysterapi har også blitt studert som et trygt alternativ til behandling av depresjon under svangerskapet. Pasienter med Parkinsons sykdom har også vist betydelige forbedringer i forhold til sine motoriske funksjoner etter å ha blitt utsatt for sterkt lys på en jevnlig basis. Voksne med demens har blitt observert å ha minimal forstyrrelser under hvile. Lysbehandling har også fått inn hudpleie, som bruk av dyp gjennomtrengende lysbehandling i minst tre dager har redusert bakterier i huden porene. Psoriasis og eksem er også blant hudsykdommer som blir gitt behandling av denne fantastiske lysteknologi. Selv pre-kreft tilstander som Barret øsofagus blir nå behandlet med Photo Dynamic Therapy eller PDT ved hjelp av lys-aktiverte narkotika. Denne teknologien benytter laserlys som avgis fra en ballong kateter inn i pasientens spiserøret.

Hvordan forstå lysterapi applikasjoner.
Hvordan forstå lysterapi applikasjoner.

En annen lysteknologi, er IPL eller IPL nå mest brukt av leger og hudpleiere i hårfjerning om bruken av spesialiserte xenon flash lamper. Denne teknologien behandler også dyspigmentation av huden gjennom overdreven soling, Acne Rosacea, telangiectases og vaskulære eller pigmentert fødselsmerker.

The National Institute of Health gjøre kontinuerlig ytterligere undersøkelser om hvordan lysterapi kan gi andre medisinsk-kliniske Boons. Blant studiene underveis inkluderer reasearch på effekten av melatonin og lys terapi for å behandle søvnforstyrrelser, effekter av lysbehandling på bipolar lidelse, ved hjelp av lys for å behandle toe nail sopp, høy intensitet lysterapi for Alzheimers sykdom, lavt nivå lysterapi for kroniske nakke-og skuldersmerter og mange andre.

I de neste månedene eller år, kan vi forvente flere gjennombrudd i dette lovende området som startet kun 25 år siden. Fremveksten av disse lysterapi programmer er et bevis på at vi er i stand til å snu enkle tilgjengelige ressurser inn i et stort felt av medisinsk innovasjon.