E2h

Hvordan forstå hva som forårsaker muligens kreft

Det er fortsatt mye debatt om hva som egentlig forårsaker kreft

Det er fortsatt mye debatt om hva som egentlig forårsaker kreft. Svaret er at kreft er et resultat av en rekke ulike faktorer som påvirker dens utseende hos mennesker. Av de 200 kjente varianter av kreft, er det en rekke mulige årsaker som generelt kan finnes over hele linjen.

Hvordan forstå hva som forårsaker muligens kreft. Alder er også en stor faktor for å stå i fare for kreft.
Hvordan forstå hva som forårsaker muligens kreft. Alder er også en stor faktor for å stå i fare for kreft.

  • Kreftfremkallende stoffer, som navnet tilsier, er stoffer som er kjent for å forårsake kreft, eller i det minste øke risikoen for å utvikle det. Et eksempel på en godt publiserte karsinogen er sigarettrøyk som vi inhalerer, på grunn av den kjemiske sammensetningen av de fleste moderne sigaretter.
  • Alder er også en stor faktor for å stå i fare for kreft. Ettersom vi blir eldre, blir vi mer utsatt for kreft siden våre celler har hatt all denne tiden til å utvikle seg til kreftceller. Hva som forårsaker disse normale, friske celler til å mutere til kreftceller? Det kan ha vært en plutselig endring i cellens sammensetning eller genetiske sammensetningen mens den ble dele, som resulterer i en mutasjon.
  • Dessuten kan innføringen av et karsinogen inn i kroppen mens cellene deler seg få den til å utvikle seg til en kreftcelle. På temaet mutasjoner, er det visse mennesker som er genetisk mer tilbøyelig til celle mutasjon, og de har høyere risiko for kreft. Er disse menneskene betegnes som å være genetisk disponert mot kreft, selv om det er ikke hundre prosent sikker på at de vil utvikle kreft på et tidspunkt i livet, de definitivt har høyere sjanse for å utvikle en form for kreft som de til slutt alder.
  • Personer som har en historie med problemer med deres immunsystem er også mer utsatt for kreft. Har et problem med immunforsvaret betyr at kroppen din ikke er utstyrt for å beskytte seg mot infeksjoner og andre sykdommer. Folk som har HIV, eller tar medisiner for å stanse immunforsvaret, siden de har hatt en organtransplantasjon tidligere, og de som er født med immunforsvaret problemer er også i fare for kreft.
  • En annen mulig årsak til kreft er den livsstilen du bor. Forskning har vist at å opprettholde en sunn kroppsvekt, spise sunt og i riktige proporsjoner og få riktig mengde mosjon bidrar sterkt mot å øke overlevelsen av kreftpasienter, og kan muligens forhindre kreft helt.
  • En diett av rent bearbeidet mat kan øke risikoen for å utvikle kreft, samt overdreven og regelmessig alkoholforbruk. Faktisk kan det daglige livsmiljøet bidra til utvikling av kreft, hvis din livsstil eksponerer deg for kreftfremkallende faktorer på en jevnlig basis. Bor i et område hvor kreftfremkallende stoffer som sigarettrøyk, asbest, for mye sol eller stråling er til stede kan også øke sjansene for at du vil utvikle kreft.
  • Visse virus kan også bidra til å utvikle kreft. Mens kreft ikke er en infeksjon per se, betyr det kan ikke bli "fanget" som en kald, kan det virusinfeksjon stimulere genetiske endringer i kroppen på cellenivå. Hvis disse endringer oppstår, er det muligheter for at de endrede cellene kan deretter bli kreftceller helt.