E2h

Hvordan forstå hjelpemidler

Hjelpeteknologi er et begrep som brukes for enhetene og teknologi som er gitt for personer med nedsatt funksjonsevne. Hjelpeteknologi brukes til å fremme selvstendighet for mennesker med funksjonshemninger. Det gir dem muligheten til å gjøre de tingene som de ikke kunne gjøre før. Bortsett fra å gi mennesker med nedsatt funksjonsevne uavhengighet, forbedrer hjelpeteknologi også deres livskvalitet. De er i stand til å fungere akkurat som andre folk gjør, og det reduserer behovet for å stole på noen.

Hvordan forstå hjelpemidler. Kommunikasjonshjelpemidler.
Hvordan forstå hjelpemidler. Kommunikasjonshjelpemidler.

Her er noen av de mest nyttige hjelpemidler som brukes i dag:

  1. Kommunikasjonshjelpemidler. Kommunikasjon hjelpemidler er enheter som er spesielt laget for å støtte folk som har tale eller skrivevansker. Det er to typer kommunikasjon hjelpemidler. Den første er tale og supplerende kommunikasjon enheter. Dette er de verktøyene som brukes for å kommunisere ideer, følelser og behov gjennom elektroniske enheter. Noen av eksemplene er lette pekere, talesynteser for taleteknologi og boards. Den andre er å skrive og skrive hjelpemidler. Disse verktøyene brukes til å videresende meldinger. Noen eksempler er skrivemaskiner, leselister og fullføring av ord programvare.
  2. Visjon og lese hjelpemidler. Dette er enheter og produkter som er utviklet for å hjelpe synshemmede og blinde til å kommunisere eller å lese. Noen eksempler snakker klokker, Braille avskrift av tekster eller skjermforstørrere. Disse verktøyene hjelper synshemmede lese med stor tekst og blinde å lese med fingrene gjennom blindeskrift.
  3. Hjelpemidler. Disse verktøyene er tilpasset teknologi programvare som fokuserer på å skjerpe ulike ferdigheter av mennesker med funksjonshemninger. Noen av emnene som disse hjelpemidler fokus på er minne ferdigheter, tekstbehandling ferdigheter, problemløsning og beslutningsprosesser.
  4. Fritid hjelpemidler. Disse produktene er de som bistand folk med funksjonshemninger til å delta sosiale arrangementer. Noen eksempler på hjelpefunksjoner fritid hjelpemidler er sportsutstyr som er modifisert og lyd for filmer. Det er tre hovedgrunner sub kategoriene under fritidsaktiviteter hjelpemidler. Dette er sport hjelpemidler, leker og spill og reise hjelpemidler.
  5. Protetikk. Dette er hjelpemidler teknologi elementer som kan erstatte manglende lemmer. Dette er støtter, splinter og bukseseler. Protetikk kan noen ganger gjøre en funksjonshemmet person funksjon samt en person med komplette lemmer. Iført protetikk kan hjelpe dem med å få jobb og utføre andre aktiviteter.
  6. Mobilitet hjelpemidler. Mobilitet hjelpemidler er en av de mest populære typen hjelpemidler som vi ofte ser. Mobilitet hjelpemidler er enheter som hjelper folk med funksjonshemninger flytte rundt av seg selv. Noen av de ressursene som er omfattet mobilitet hjelpemidler er rullestoler, walking canes, turgåere, ramper og barnevogner.

Dette er noen av de mest kjente hjelpemidler teknologiske verktøy som brukes i dag. Disse hjelpemidler teknologi enheter hjelpe folk med funksjonshemninger passer inn med folk rundt dem. De er i stand til å delta i ulike aktiviteter på samme måte som andre mennesker gjør. Hjelpeteknologi også bryter ned barrieren mellom mennesker med nedsatt funksjonsevne og personer uten funksjonshemninger. Dette gir et mer harmonisk miljø for hver enkelt.