E2h

Hvordan forstå de skjulte farene ved talkum pulver

Talkum, eller talkum, er et mineral som har magnesium, silisium og oksygen som de primære elementer. Talkum, da ubehandlet, inneholder asbest, et velkjent kreftfremkallende substans. Studier har vist at talkumpulver signifikant øker risikoen for visse typer kreft. Forstå de skjulte farene ved talkum pulver kan bidra til å beskytte deg og din familie.

Talkumpulver brukes vanligvis i pulver og andre kosmetiske produkter

Talkumpulver brukes vanligvis i pulver og andre kosmetiske produkter. Flere eksperter har studert og rapportert mulig kobling av kreft og talkum pulver. Innånding av talkum kan være skadelig for lungene og anvendelse av talkum pulver i kvinnens underliv kan føre til kreft i eggstokkene.

Hvordan forstå de skjulte farene ved talkum pulver. Hvis du har dannet en vane å bruke baby pulver for både deg selv og dine barn.
Hvordan forstå de skjulte farene ved talkum pulver. Hvis du har dannet en vane å bruke baby pulver for både deg selv og dine barn.

  • Hvis du har dannet en vane å bruke baby pulver for både deg selv og dine barn, må du være på vakt om mulige farer som talkum pulver forårsaker lungene. Sjekk ut talkum-frie produkter til bruk som erstatning for babyen pulver. Bruken av baby pulver for både barn og voksne har vært praksis på grunn pulveret evne til å absorbere svette. Prøve alternative måter i svette absorpsjon for å redusere bruk av talkum pulver.
  • Se opp for loppe pulver som du bruker for ditt kjæledyr. Loppe pulver kan også inneholde talkumpulver. Så sørg for at du lese etikettene nøye for ikke å utgjøre farer til din husholdning.
  • Talkum pulver kan også føre til inflammatorisk reaksjon i lungene. Som talkumpulver inneholder små partikler, er muligheten for innånding svært høy. Kortsiktige effekter som for eksempel lungebetennelse og kroniske sykdommer som kreft og andre lungesykdommer kan tilskrives vanlig eksponering for talkum pulver. Videre er gruvearbeidere som jobber rundt talkum kjent for å ha forekomst av lungekreft tilfeller som kan tilskrives konstant eksponering for mineral.
  • Ved å forstå risikoen som følger med hvert produkt som inneholder talkum, er du på ditt første skritt til å beskytte deg selv og din familie. For ytterligere å forebygge sykdommer forårsaket av talkum pulver, må du være bevisst med produkter som du bruker i din husholdning. Ta deg tid til å lese etikettene nøye slik at du fullt ut forstår de ingrediensene som brukes. Hvis talkum ikke kan unngås, bør du kontrollere om talkum brukes er asbest-fri.
  • Bruk av talkum i produkter er ikke den viktigste årsaken til kreft, men snarere tilstedeværelsen av asbest i talkum. Noen produsenter hevder å ha fjernet asbest element fra talkum som de bruker. Når du er i tvil om tilstedeværelse eller fravær av asbest fra talkum pulver, har du flere alternativer: du kan ringe produsenten for å bekrefte, eller du kan finne erstatningsprodukter. Talkum gratis produkter er tryggere fordi du trenger ikke bekrefte tilstedeværelse av asbest. Cornstarch er noen ganger brukt til å erstatte talkum ingredienser i pulver og kosmetiske produkter. Hvis du ikke får kontakt med produsenten, kan du sjekke med din lokale mat og medisiner kontor dersom produktet har blitt testet og godkjent for sikkerhet.


Husk at bevisstheten er den første nøkkelen til beskyttelse. Være årvåken og trygg.