E2h

Hvordan forstå brystkreft årsaker

Til tross for fremskritt innen vitenskap og teknologi og utvikling av mer sofistikerte måter å diagnostisere og behandle sykdommer, er det fortsatt vanskelig å fastslå hva som faktisk forårsaker brystkreft. Forskere har så langt bare lykkes med å identifisere risikofaktorer som øker sannsynligheten for hvem som helst å bli smittet.

Siden et flertall av brystkrefttilfeller hos kvinner, er kjønn ansett som den største risikoen for å få sykdommen.

En kritisk faktor er også alder

En kritisk faktor er også alder. Som en kvinne blir eldre, hun har en høyere risiko for å utvikle sykdommen, selv om kreft kan utvikle seg til enhver alder. En 60 år gammel kvinne har en i 30 sjanse for å utvikle brystkreft i løpet av de neste 10 årene. Årlig brystkreft viser at rundt 80% av brystkrefttilfeller er hos kvinner over 50 år gamle. For kvinnene i 40-45 aldersgruppe, var den høyest rangerte dødsårsaken brystkreft. Med unntak for de som er disponert for kreft på grunn av familiens historie, er brystkreft uvanlig hos kvinner som er yngre enn 35 år.

Hvordan forstå brystkreft årsaker. En kritisk faktor er også alder.
Hvordan forstå brystkreft årsaker. En kritisk faktor er også alder.

For en kvinne som har hatt brystkreft, er sjansene for hennes andre brystet utvikle kreft også er svært høy. Det bør bemerkes at den nye kreft forekommer ikke fordi den første metastasert eller spre seg, men det utviklet seg fra en ny plassering kreft.

Risikoen for å utvikle kreft i bryst er dobbelt så høy for en kvinne hvis søster, mor eller datter har hatt sykdommen. Dersom tilfeller av brystkreft i familien utviklet i flere familiemedlemmer generasjoner har utviklet seg i begge brystene i tidligere saker, eller ble oppdaget før overgangsalder, øker sannsynlig risiko 4 til 5 ganger mer.

Statistikken viser at 5% til 10% av alle registrerte tilfeller av kreft i bryst er arvelig. Selv om hvite kvinner i USA er litt mer sannsynlig å utvikle brystkreft enn afrikanske europeiske kvinner, har forskere identifisert spesifikke mutasjoner i genene som kan øke risikoen for brystkreft hos kvinner. For noen er det også en sannsynlighet for å utvikle både bryst-og eggstokkreft.

Andre gener kan også være forbundet med brystkreft, hvorav noen direkte påvirker risikoen for brystkreft, mens andre kan bare påvirke de generelle prosesser av kreft vekst og metastase.

Hvordan forstå brystkreft årsaker.
Hvordan forstå brystkreft årsaker.

Andre faktorer som øker risikoen for kvinner utvikle brystkreft involvere hvor lenge en kvinne er utsatt for østrogen kjønnshormoner. Dette inkluderer kvinner som har en medisinsk historie av sen overgangsalder, hadde utbruddet av menstruasjonen før 12 år, har aldri blitt gravid, ble gravid utover 30 år eller brukt p-piller eller piller for prevensjon.

I land med høyt inntak av fett, blir overvektig eller overvektig er en kjent risikofaktor for brystkreft, spesielt hos postmenopausale kvinner.

Bruken av alkohol er også en etablert risiko for utvikling av brystkreft. Kvinner som konsumerer 2-5 alkoholenheter per dag har en 1 1/2 ganger høyere risiko enn for nondrinkers. Jo høyere forbruk av alkoholenheter per dag, mer forhøyet risiko.

Studier har vist at regelmessig trening kan faktisk redusere en kvinnes risiko for å utvikle brystkreft, men de har ikke etablert hvor mye aktivitet er nødvendig for en signifikant reduksjon i risiko. The Women Health Initiative (WHI) studie viste at 1 time og 45 minutter til to og en halv time per uke av rask gange kan redusere en kvinnes risiko for brystkreft med 18%.

Kvinner er disponere d for å utvikle kreft i bryst hvis bryst endringer har blitt diagnostisert som godartet i en biopsi og har blitt identifisert som hyperplastic eller av proliferativ type.

Til slutt, kvinner som har fått strålebehandling eller strålebehandling før 30 års alder har en betydelig høyere rate av brystkreft enn den generelle befolkningen.

Siden de spesifikke årsaker til brystkreft ikke er identifisert, er det best at kvinner forstår risikoen som øker sannsynligheten for å utvikle brystkreft, og bør gjøre ekstra innsats for å vite den siste utviklingen i vitenskap som kan bidra til å redusere sannsynligheten for kreft utvikler .