E2h

Hvordan forhindre skabb

Forårsaket av en parasittisk midd som heter Skabbmidd

Forårsaket av en parasittisk midd som heter Skabbmidd, er skabb en hudsykdom som kan spre seg fra en person til en annen ved langvarig kontakt. Skabbmidd trives på menneskelig blod og de liker å "kose" i en persons varm kropp hvor de best kan overleve. Hvis tatt ut av menneskekroppen, skabbmidd dør i løpet av bare to dager.

Parasittisk midd er svært små parasitter

Parasittisk midd er svært små parasitter, som er synlig bare gjennom mikroskop. De tunnel dypt i huden forårsaker utslett i form av små kviser. Disse parasittene forårsake uutholdelig kløe, spesielt i løpet av natta. Skrape kløende hud kan forårsake åpne sprekker, og infeksjon kan stille i.

Noen i noen del av verden kan bli smittet med skabb

Hvordan forhindre skabb. Forårsaket av en parasittisk midd som heter Skabbmidd.
Hvordan forhindre skabb. Forårsaket av en parasittisk midd som heter Skabbmidd.

Noen i noen del av verden kan bli smittet med skabb. Og siden det er svært smittsomt, kan det spre seg i hele husstanden og holder hvert medlem av familien et offer. For å helt bli kvitt skabb, må hvert medlem av husstanden skal behandles.

Forebygging av skabb er enklere enn vaksinen. Skabb er egentlig ikke en sykdom, men et angrep som må sjekkes før det kan helt invadere. Vær oppmerksom på følgende for forebygging tips:

  1. Holdes vekk fra folk med skabb. Dette betyr at ingen hudkontakt og ingen samleie eller huddling og kosing med noen som har skabb symptomer.
  2. Sørg for at familiemedlemmer deler ikke brukte håndklær eller sengetøy, sengetøy og klær som disse elementene kan spre hudsykdommer, inkludert skabb.
  3. Hvis det er noen i familien som er infisert med skabb, har alle til å bruke anti-midd kremer og lotion for å hindre at midd fra å spre seg.
  4. Hold huset rent, støvfritt og godt ventilert.
  5. Tillater ikke dyr på sofaer og senger.
  6. Desinfiser tepper, håndklær, klær og sengetøy ved å vaske dem i varmt vann og tørke dem i tørketrommel med den varme omgivelser på. Du kan også være lurt å stryke klærne etter tørking for å sikre 100% beskyttelse.
  7. Hvis skabb forverres eller ikke får vel selv etter behandling for et par uker, gå til legen (helst en hudlege) og be om ytterligere medisinske råd.

Ta oppmerksom på at en person som allerede hadde tidligere tilfeller av skabb vil umiddelbart ha symptomer selv bare dager etter infisering. På den annen side, en person som aldri har lidd av skabb vil manifestere tegn først etter fire til seks uker fra det tidspunkt han ble smittet.

Parasittisk midd er svært små parasitter. Noen i noen del av verden kan bli smittet med skabb.
Parasittisk midd er svært små parasitter. Noen i noen del av verden kan bli smittet med skabb.

Kremene som brukes i å drepe midd inneholder kjemikalier som kan være skadelig for babyer og gravide kvinner. Derfor, hvis du kommer til å oppsøke lege når bli kvitt midd, informere legen om en gravid medlem eller en baby i familien. I slike tilfeller kan legen bestemme seg for å gå forbi behandling i mellomtiden for å beskytte disse familiemedlemmene, og bare råde alle til å unngå tett fysisk kontakt med infiserte familiemedlemmer.

Hvis skrape resulterer i et åpent sår, kle såret og søke lege resept for medisiner. Hvis venstre åpen og ubehandlet, kan det hende at såret forverres og føre til komplikasjoner.