E2h

Hvordan forhindre krybbedød (SIDS)

En av de tingene som foreldre til spedbarn bekymrer mest om er Sudden Infant Death Syndrome, eller krybbedød. SIDS er beskrevet som den uforklarlig død av en ellers sunn spedbarn i første leveår. Selv om det er ingen måte å garantere for sikkerheten til barnet ditt, er det en rekke ting du kan gjøre for å minimere risikoen:

 1. Forebygge krybbedød begynner allerede før barnet ble født.
 • Sørg for å se din lege regelmessig under svangerskapet. Studier viser at barn av mødre som fikk skikkelig svangerskapskontroll har en lavere forekomst av krybbedød enn de av mødre som mottok ingen omsorg.
 • Ikke røyk. Barn av mødre som røykte under svangerskapet er tre ganger mer sannsynlig å dø av krybbedød enn barn av ikke-røykende mødre.

Amme babyen, hvis mulig

Hvordan forhindre krybbedød (SIDS). Alltid sette barnet ned for å sove på ryggen.
Hvordan forhindre krybbedød (SIDS). Alltid sette barnet ned for å sove på ryggen.
 • Amme babyen, hvis mulig. Det er noen bevis for at morsmelk har en lavere forekomst av krybbedød.
 • Velg en solid, flat barneseng madrass og ikke bruke puter, tepper eller utstoppede leker i barnets barneseng. Hvis du velger å bruke støtfangere, sørg for at de er forsvarlig sikret og gir mulighet for luftstrøm.
 • Alltid sette barnet ned for å sove på ryggen. Legg aldri en baby til å sove på magen eller på siden, begge posisjoner øke risikoen for krybbedød. Når babyen er gammel nok til å rulle over vel på sin egen (typisk 4-7 måneder), er det ikke behov for å omplassere av et sovende barn hvis han velger en alternativ sovestilling.
 • Ikke la barnet til å sove i sengen sammen med deg. Du vil sannsynligvis bli oppbrukt for de første månedene av babyens liv, og det kan være fristende å bringe barnet i sengen, men ved å gjøre det er du setter hans / hennes liv i fare. Det er greit å ta med babyen til sengen for feedings, men barnet bør da bli returnert til sin egen barneseng å sove.
 • Det er en god idé å plassere babyens barneseng på rommet ditt.
 • Ikke la barnet ditt til å bli overopphetet. Kle barnet i lette klær for søvn og holde rommet på en behagelig, men ikke varmt, temperatur. Hvis du er komfortabel i lette klær, rommet vil være akkurat riktig for babyen din, også.
 • Bruk av en smokk i løpet av det første året kan redusere forekomsten av krybbedød. Hvis barnet liker å bruke en smokk, legge barnet ned for å sove med en smokk i hans / hennes munn. Det er ikke nødvendig å erstatte det hvis smokken faller ut av babyens munn under søvn.
 • Beskytte barnet mot eksponering for passiv røyking. Babyer som er utsatt for passiv røyking er to ganger mer sannsynlig å dø av krybbedød enn de som er i et røykfritt miljø.
 • Husk å forsikre deg godt baby omsorg for barnet ditt. Babyer som har tilgang til vanlig medisinsk behandling har en lavere forekomst av krybbedød, muligens på grunn av deres totale bedre helse.