E2h

Hvordan forhindre barn fra å kveles på mat

Mange tror at barn choke hovedsakelig på leker og små gjenstander, men studier viser at flertallet av alle kvelende kriser hos barn er om mat. Barn er utsatt for choking på mat på grunn av sine underutviklede evner til å tygge og behandle mat. Her er hvordan du kan forhindre at barnet kveles på mat han spiser.

  1. Overstekt kjøtt. Matlaging måltider er viktig fordi måltider er lettere for barn å behandle. Cooking myker vanligvis kjøtt vev i mat. Men overcooked måltider er også en kvelningsfare fordi overcooking toughens kjøttet og gjør det vanskeligere for barn å bite, tygge og svelge maten. Hvis du serverer barnet ditt mat som er naturlig tøff selv når tilberedt helt riktig, kan du prøve å kutte disse i mindre porsjoner. Enda bedre, bare unngå å servere barnet tøffe kjøtt.
  2. Husk at svinekjøtt, kylling og oksekjøtt vil alle bli seigt og vanskelig når overstekt.
  3. Grønnsaker. Noen grønnsaker er veldig myk og bløt og lett å tygge, men det er også noen grønnsaker som kan utgjøre fare for kveling. For å gjøre grønnsaker tryggere for barnet ditt, steam disse før servering, eller sauté dem. Sautéing grønnsaker i lav fett matolje som olivenolje vil forbedre smaken av grønnsakene mens du gjør det mykere. Hvis du har planer om å tjene grønnsaker som snacks, for eksempel stangselleri og gulrøtter sørg for å skjære disse i svært tynne strimler som ikke vil utgjøre choking farer.
  4. Overvåket måltider. Bare fordi barnet ditt har gått videre til å spise fast føde betyr ikke at du skal ikke lenger ta hensyn til hvordan han spiser sin mat. Sørg for å ha tilsyn med barnet ditt mens du spiser, og for å holde et øye med når han spiser ny og utfordrende mat som han aldri har spist før. Det er også best å minne barnet ditt til å kutte sin mat i små biter og tygge dem svært nøye før du spiser, siden noen barn har en tendens til å bare stappe seg selv mens du spiser.
  5. Alder. Vurdere alderen til barnet ditt når du gir ham ny mat. Candies, for eksempel, ikke bør gis til barn som er mindre enn fem år. Bortsett fra harde drops, bør du også unngå å gi barnet små runde mat som druer og nøtter. Nøtter er også potensielt allergifremkallende for små barn, og bør unngås med mindre du er sikker på at barnet ikke har allergi.
  6. Førstehjelp. Til slutt, sørg for at du tar klasser på HLR og Heimlich manøver. Disse enkle førstehjelp teknikker kan stave forskjellen mellom en kvelende barn og et trygt barn. Husk også at selv bare noen få sekunder av oksygenmangel på hjernen kan skade det følsomme nerveender i hjernen, noe som er grunnen umiddelbar respons i kvelende nødhjelp er viktig. Disse førstehjelp manøvrer er også nyttig for andre medlemmer av familien, bortsett fra barnet ditt.

Hvordan forhindre barn fra å kveles på mat. Overvåket måltider.
Hvordan forhindre barn fra å kveles på mat. Overvåket måltider.

Selv om ingen av foreldrene vil være i stand til å holde et øye på barnet sitt hele tiden, er å redusere risikoen for choking på mat mulig gjennom disse trinnene.