E2h

Hvordan få kreft fakta

Å vite mest om kreft innebærer grundige undersøkelser for å finne troverdig informasjon. Her er noen måter å hjelpe deg å få kreft fakta uansett formål du måtte ha:

  • Surfe på internett. Internett søkemotorer er nyttige verktøy for de som søker informasjon. Bare skriv inn ordet "kreft" i søkefeltet og du vil få tusenvis av artikler å lese og nettsteder du kan se nærmere på. Hvis du vil ha en kortere liste eller mer spesifikk informasjon, bare legge til ord som er relevante for søket ditt. Prøve ut andre ord som ligner på den opprinnelige søkeord slik at du ikke vil gå glipp av artikler som kan være nyttig for deg.
  • Se inn kreft nettsteder. Disse er lett funnet på internett. Du kan be andre mennesker om de vet en kreft nettsted som de kan anbefale til deg. De ville inneholde opplysninger om kreft for eksempel statistikk, beskrivelser, effekter og behandlinger. Du kan også finne støtte grupper for kreftpasienter her.
  • Bli med online grupper. Dette er grupper som senteret på temaet kreft. Du kan vanligvis bli med dem gratis ved å registrere deg og forlate et brukernavn, en e-postkonto og en adresse. Bare husk å velge gruppene dine med omhu og sørg for at disse gruppene ikke vil sende spam mail i innboksen din. Som et alternativ, opprette en e-postkonto som du kan bruke utelukkende for å registrere deg på online grupper for å unngå å fylle din vanlige e-postkonto.
  • Les nettfora. Delta i diskusjoner samt starte et tema for din egen. Du kan også lese gjennom de siste oppføringene og sjekke ut filer og lenker. Men husk at mennesker begynte nettfora har ulike nivåer av kunnskap og erfaring om kreft. Kvaliteten på svarene kan variere så ha tålmodighet i å lese gjennom lange linjer av samtalen for å få viktig informasjon.
  • Les bøker. Det er mange av disse i biblioteket eller i bokhandelen under helsedelen. Du kan også bla kataloger på nettet for å ordrebøker. Sjekk innholdsfortegnelsen for å finne ut om de fakta du leter etter er inkludert i boken før du kjøper. Du kan også sjekke ut den dato den er publisert for å avgjøre om boken er fortsatt relevant for dagens tider.
  • Les leksika. De inneholder troverdig informasjon om kreft. Det er online-versjoner tilgjengelig, samt de som er lagret i CDer som du kan ta med deg overalt du går. Du må kanskje gjøre noen ytterligere undersøkelser fordi encyclopedia oppføringer tendens til å være kort og konsis.
  • Spør folk som er kunnskapsrik om sykdommen. Disse kan være leger, kreft spesialister, terapeuter, helsepersonell, sykepleiere, lærere eller kreftpasienter. Hvis du ikke vet bestemte personer til intervju, gå til steder der de kunne bli funnet som sykehus, klinikker og skoler. Du kan også sjekke telefonkataloger for å finne dem.

Hvordan få kreft fakta. Se inn kreft nettsteder.
Hvordan få kreft fakta. Se inn kreft nettsteder.

Kreft er noe verdt å studere fordi det kan hjelpe folk bekjempe sykdommen eller takle det bedre. Vite forskjellen mellom troverdig og upålitelig informasjon slik at du får den beste forskningen mulig.