E2h

Hvordan du tester for utviklingsmessige forsinkelser hos barn

Eksperter enige om at det er et bredt spekter av det som er normalt i form av utviklingsmessige milepæler, siden slutt, de i den nedre persentil utvikling slutt fange opp. Det er imidlertid visse markører eller indikatorer for hva barn skal kunne gjøre gitt en bestemt alder eller tidsramme. Hvis et barn er forbi den aksepterte vindu eller område, så han kan bli vurdert developmentally forsinket.

Utviklingsmessige forsinkelser kan manifestere seg i et barns tale, syn, motorikk, sosiale og kognitive ferdigheter. Her er hvordan du tester for utviklingsmessige forsinkelser.

Hvordan du tester for utviklingsmessige forsinkelser hos barn. Bringe barnet regelmessig for sine helsen.
Hvordan du tester for utviklingsmessige forsinkelser hos barn. Bringe barnet regelmessig for sine helsen.

  1. Observere barnet. Som forelder, vil du ha førstehånds informasjon om ditt barns vekst. Du vil ha en magefølelse om ham. Observere åpenbare tegn som om babyen gjør ikke øyekontakt, hvis han liker ikke å bli holdt eller ser ut til å skyve bort fra deg, hvis han virker som en filledukke når de utføres, eller når han svarer ikke på stimuli for eksempel klapping lyder.
  2. Bringe barnet regelmessig for sine helsen. En barnelege vil kunne oppdage eventuelle forsinkelser og fortelle deg hvor ditt barns persentilen faller inn under. Hvis du mistenker noen problemer med barnet ditt, varsle lege. Enkle tester er gjort på kontoret, for eksempel klapping, eller sjekke barnets reaksjon på stimuli. Hvis barnet ditt konsekvent ikke reagerer riktig, kan du bli henvist til en spesialist.
  3. Hvis barnet ble født for tidlig eller du hatt komplikasjoner under graviditet og levering, kan barnet bli utsatt for noen utviklingsmessige problemer. I tillegg, hvis du har en familie historie av visse genetiske lidelser, kan barnet ditt være på et høyere risiko.
  4. Referere til en milepæl diagram. Du kan klikke på denne linken, mayoclinic.com , for å laste ned et diagram som utstedes av Mayo klinikken. Du kan også referere til bøker og andre elektroniske ressurser slik at du vet hva du kan forvente og å krysse sjekke om barnet ditt er i rute.
  5. Observere barnets motoriske ferdigheter, som kan signalisere problemer i hjernens utvikling som cerebral parese, myopati, ryggmargsbrokk og andre forhold. Barnet bør være i stand til å støtte hodet, krype, sitte oppe og gå av et år. Som i spedbarn, bør han være i stand til å gripe ting, sette ting i munnen og bærer sin egen vekt.
  6. Har barnet ditt syn sjekket for å teste for lat øye, infantile grå stær og skjeling. Vision er testet ved å presentere et objekt foran barnet ditt, som han skulle følge med øynene. Hvis barnet ditt ikke er i stand til å følge objektet, øynene holde krysset, viser rive og lysfølsomhet eller merker ikke hendene, kan du bli henvist til en spesialist.
  7. Observere barnets kommunikasjonsevner. Noen advarsel tegn på at barnet har et problem vil bli hvis han ikke responderer på lyd, gjør han ikke babble og bruker ikke tale å kommunisere sine behov.
  8. Sosiale ferdigheter er testet for å utelukke eventuelle gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, som inkluderer autisme. Et barn skal smile, la seg trøstet og vise interesse for gjenstander og ting.
  9. Kognitive tester sjekke om barnet ditt er i stand til å imitere eller etterligne, kan følge enkle instruksjoner, samt observere håndbevegelser.

Testing er i hovedsak gjort gjennom observasjon og utføres i et rolig og privat miljø. En stimulans er gitt og et barn bør reagere på en bestemt måte. Hvis ikke, kan det tyde på et problem. Tidlig påvisning er avgjørende for å få hjelp. Jo tidligere et problem oppdages, jo raskere den kan behandles.