E2h

Hvordan du styrer vaginal utflod

En liten bit av utflod fra skjeden din er normal og sunn. Men hvis du har mer enn du vanligvis gjør, kan det være noen bakenforliggende årsakene til det. Finn ut hva som gjør at overflødig utflod og lære måter å kontrollere det ved å lese forslagene nedenfor.

Trinn 1

Hvordan du styrer vaginal utflod. Slitasje pustende undertøy.
Hvordan du styrer vaginal utflod. Slitasje pustende undertøy.

Holde styr. Utflod kan være en fast del av kroppens syklus. Du kan ikke være klar over, men det kan øke avhengig av hvor nær du er din menstruasjonssyklus. Gjør deg selv en liten diagram som sporer når utflod er tung, og når det er lyst. Det kan ikke være en infeksjon - det kan bare være kroppens eget naturlige rytmer i løpet av måneden. Holde styr før du begynner å anta at utflod er unormal.

Trinn 2

Bruk en pantyliner. Selv om en pantyliner ikke vil stoppe overflødig utflod, vil det bidra til å kontrollere og begrense den. Du vil føle deg mye friskere, og hvis du bytte dem ut i løpet av dagen, bør du føler renere. Bare sørge for at du velger den mest naturlige, uparfymert pantyliner du kan finne.

Trinn 3

Slitasje pustende undertøy. Du opplever kanskje økt utflod fordi skjeden er for fuktig. Dette er ofte forårsaket av seg klær som er for stramt, noe som begrenser luftstrømmen til private områder og hindrer skjeden fra "puste". For å unngå dette, la skjeden plass den trenger! Slitasje pustende bomull undertøy som er litt løsere enn du normalt slitasje. Og prøver å bruke skjørt eller flytende materiale for å tillate skjeden for å få litt luft. Dette vil hindre fuktighet i skjeden din, noe som vil føre til bakteriell buildup og mer utflod.

Trinn 4

Ikke utsett skjeden dufter. Douche bare med vann.
Ikke utsett skjeden dufter. Douche bare med vann.

Ikke utsett skjeden dufter. Hvis du merker en økning i utflod, kan det være fordi skjeden er påvirket av for mange dufter. Parfymer, body vasker, spray og fargestoffer kan alle irritere skjeden. Selv din toalettpapir kan være den skyldige. Å forebygge og kontrollere utflod, bruk unscented produkter på vagina. Hold deg unna parfyme eller parfymerte deodoranter for vagina. Og sikkert ikke gjelder body lotion nær vagina, så det kan forstyrre den naturlige bakterievekst og føre til økte utslipp og infeksjon.

Trinn 5

Douche bare med vann. Lignende til parfymerte produkter, vil douching også forstyrre de normale bakterier inne i skjeden din. Hvis du absolutt føler at du må douche, bruke bare varmt vann. Noe annet som du bruker på vagina har potensial til å forårsake infeksjoner.

Trinn 6

Spør legen din om dine p-piller kan være årsaken til det. Noen p-piller kan føre til at du har mer utflod. Så hvis du tar p-piller, kan dette være grunnen til at du opplever disse symptomene. Snakk med legen din om å bytte merker å se om utslippet reduserer det hele tatt.

Trinn 7

Kontakt legen din hvis det ikke rydde opp. Hvis du ikke klarer å kontrollere utflod selv, snakk med legen din. Det kan være en annen årsak som du ikke var klar over. Kontrollere og hindre overflødig utflod ved å ha en full sjekk-opp gjort av legen din minst en gang i året.