E2h

Hvordan du oppretter penicillin

I dag, er penicillin, ellers kjent som PEN eller PCN, sannsynligvis den mest populære blant alle antibiotika der ute. Som et antibiotikum, er penicillin mye brukt til å bekjempe bakterielle infeksjoner, mer spesielt gram-positive infeksjoner. For å være mer spesifikk, virker penicillin ved å svekke celleveggen hindrer den fra å utvikle nye celler, og siden hele divisjonen prosessen ikke kan fullføres, bakterier senere dør.

Mens noen hevder at en skotsk vitenskapsmann, Alexander Fleming oppdaget den i 1928, er det også de som holder seg til ideen om at penicillin har allerede blitt brukt til medisinske formål siden middelalderen. Det som startet som utilsiktet oppdagelse og produksjon av penicillin senere ble en mer systematisert masseproduksjon av nevnte stoff som hele begynte da dens kjemiske sammensetning ble bestemt ved Dorothy Hodgkin i 1945.

I dag er penicillin laget i store laboratorier som eies av internasjonale narkotika og legemidler selskaper. Likevel kan penicillin fortsatt lages rett på din egen hjemme. Denne artikkelen forsøker å fange prosessen om hvordan å lage penicillin. (Les ansvarsfraskrivelsen skrevet under før du følger denne artikkelen.)

Hvordan du oppretter penicillin. Penicillin kommer fra muggsopp.
Hvordan du oppretter penicillin. Penicillin kommer fra muggsopp.
  • Penicillin kommer fra muggsopp. Utgangspunktet er Penicillin et biprodukt av Penicillium, en grønn eller blå muggsopp, som vanligvis vokser og blir funnet på skinn, stoff, og enkelte matvarer.
  • Lag din egen Penicillium sopp. For dette eksperimentet, bruker brød som yngleplass for Penicillium. Få en brødskive, og la det sitte i en mer eller mindre 70 grader Fahrenheit rom. Mer eller mindre, etter en uke eller to, vil en grønn-blå muggsopp vises. Denne soppen er Penicillium.
  • Test penicillin. Mindre du har verktøy til store narkotika laboratorier, er det ingen måte å teste annet enn å plassere en prøve av produktet i en petriskål med gram-positive bakterier kulturer. Disse grampositive bakterier må farget. Hvis de fargede gram-positive bakterier forsvinner, betyr det at du har vært vellykket i å skape penicillin.
  • Isolere penicillin. Det er ikke nok at du har opprettet penicillin. Den viktigste og vanskeligste delen i å skape brukbare penicillin isolerer det. Dette er grunnen, med mindre du er en ekspert eller ha hatt omfattende opplæring og riktig laboratorium og verktøy, kan du ikke lage penicillin som kan svelges eller brukes til medisinske og terapeutiske formål. Penicillin du oppretter bør bare være for eksperimentering eller akademiske formål.

Ansvarsfraskrivelse: Selv om dette artikler snakker om hvordan å lage penicillin, ville det fremdeles være svært lurt å bare kjøpe penicillin i stoff butikker, spesielt hvis du planlegger å ta i penicillin å behandle alvorlige og farefulle bakterielle infeksjoner, og hvis du ikke har kompetanse i å skape farmasøytiske produkter. Som penicillin er i utgangspunktet laget av muggsopp, ville det være svært farlig for en person å ta i andre typer muggsopp feilaktig skilt fra hva du trenger bare å gjøre penicillin. Faktisk kan ta visse typer muggsopp i forårsake alvorlig irritasjon og komplikasjoner til kroppen din, som kan også føre til døden. Å gjenta poenget, dette er bare for eksperimentering og ikke for inntak.