E2h

Hvordan du oppretter en personlig tidslinje

Kommer opp med en personlig tidslinje for deg selv eller dine venner er alltid morsomt og engasjerende fordi det er en kronologisk journal av ganger i løpet av alle dine liv.

Setter ditt liv ned på papiret er en fin måte å reflektere over hvor du er og hvor du ønsker å være. Å huske viktige datoer, personer og hendelser, og å bli minnet på hvor dyrebar livet er ikke bare for deg, men til andre også. Det er en flott måte å se tilbake og en enda bedre måte å planlegge for fremtiden.

Her er noen tips om hvordan å lage en personlig tidslinje for deg selv eller dine venner.

Identifisere epoker. Det første du må gjøre er å dele opp livet ditt i flere tiår. Kom opp med betydelige hendelser eller personer som har påvirket deg i løpet av disse ti års segmenter.

Hvordan du oppretter en personlig tidslinje. Identifisere epoker.
Hvordan du oppretter en personlig tidslinje. Identifisere epoker.

Referer til bilder. Huske hendelser eller personer kan være vanskelig, så for referanse, trekk ut de gamle familie album og bla gjennom dem. Går gjennom bildene ikke bare jogge hukommelsen, men er mye moro!

Fortsett kronologisk. Det kan være ganske spennende å hoppe fremover til de mer underholdende delene av tidslinjen din, men det er viktig at du holder deg til den rekkefølgen de skjedde i livet. Ta deg tid til å nøye undersøke og reflektere over hver alder og tiden før du går videre til neste.

Hold det positive! Hensikten med en personlig tidslinje er å finne ut hvor du er, hvor du ønsker å gå, og hvordan du kommer dit. Hvis du kommer over noen negative hendelser eller minner, finne en måte å spinne positivitet fra dem. Eksempel: Hvis du ble mobba når du var yngre, merke det som det øyeblikket du lært å stå opp for deg selv.

Få kreativ! Tidslinjen du oppretter ikke behøver å være noe på papir. Avhengig av hvor kreativ du får, kan du gjøre det til en PowerPoint-presentasjon, et maleri, en collage, origami, uansett hva du forestille deg en tidslinje kan vises. Bare husk at det må være noe håndfast du kan se på og refererer til nå og da. Alt annet er opp til din kreativitet.

Referer til bilder. Fortsett kronologisk.
Referer til bilder. Fortsett kronologisk.

Ta den tiden du trenger. For noe så personlig og så dypt som tidslinjen din, bør du ta deg tid til å gjenskape og fylle ut. Dette er ditt liv eller din venns liv du setter sammen så ta så mye tid til å være kontemplative og innsiktsfull som du kan være. Hvis det tar måneder å fullføre, så ta den tiden du trenger for å montere den. Du trenger dette for å være så inspirerende og reflekterende som mulig så ikke rush det.

Privat funksjon. Hvis du gjør en tidslinje for deg selv, holde det så privat som mulig. Bestem hvem blant de viktige menneskene i livet ditt kan det være lurt å dele den med. Din personlige tidslinje kan være en kilde til styrke og inspirasjon, og du ikke vil at andre skal trekke fra din personlige inspirasjonskilde, gjør du?


Personlige tidslinjer er gøy å gjøre og kan ha en dyp effekt på deg selv eller personene du gjør det til. Det er ditt liv konkretiseres og ekte gjort enda mer moro å se på grunn av din kreativitet og stil.