E2h

Hvordan du kan hjelpe deg selv hvis du har en kald

Forkjølelse er forårsaket av en hvilken som helst en av 100 forskjellige virus, og noen av dens store symptomer nysing, rennende nese, hodepine, hosting, høy temperatur i noen tilfeller, og generell tretthet. Ikke at vi trenger en svært grundig innføring, men, det er anslått at om lag 5 til 20% av befolkningen i Europa fanger kaldt under hver influensasesongen. Hvis du selv befinner deg ned med kaldt, her er de beste måtene å håndtere:

  • Resten! Dette er det beste rådet at folk som lider av den kalde bør ta. I løpet av tiden som du har en kald, er immunsystemet låst i kamp med patogener eller inntrengere som skaper kaos på systemet ditt. Symptomene som du føler under en kald er faktisk tegn på at immunforsvaret er hardt arbeid. Du bør gjøre ditt beste for å hjelpe kroppen din ved å la den konsentrere seg om å bekjempe disse inntrengerne. Ikke prøv være en helt og tvinge deg selv til å gå på jobb til tross for sykdommen - faktisk vil dine kolleger takke deg for ikke å prøve å infisere dem med kaldt!
  • Ta multivitaminer. For ytterligere å hjelpe og få fart på helbredelsesprosessen, kan du ta en multivitamin, men denne gangen er det best at du tar den i pulverisert form (blandet med vann). Rett og slett dele kapselen og plasser pulver på vannet. Dette vil hjelpe kroppen din absorbere vitaminer raskere.
  • Drikk mye vann og ta masse suppe. Væsker vil bidra til å berolige din hals, redusere hoste og redusere hodepine. Kyllingsuppe er et fantastisk valg. Du bør også unngå koffeinholdige drikker, da dette kan føre til dehydrering, og melk, da dette kan øke produksjonen av slim.
  • Lindre dine sanser. For ytterligere å hjelpe kroppen i kampen mot patogener, bør du ta ekstra innsats for å skjemme bort kroppen din. Lytt til avslappende musikk, har noen lys opp et duftlys på rommet ditt, og nippe til noen beroligende urtete som peppermynte og sjasminte. Det er best at du har noen hjemme gjør alle dine oppgaver slik at du kan konsentrere seg om å gi kroppen sin hardt tiltrengte hvile.
  • Puss nesen. Hvis du har en rennende nese, bør du gjøre det et poeng å blåse nesen nå og da. Samme gjelder hvis du har hoste med slim - du bør utvise en slim nå og da. Dette vil bidra til å åpne opp luftveier, for å hjelpe deg å puste normalt. Husker at du ikke bør legge for mye press på nesen når det blåser - forsøke å blåse ett nesebor av gangen bare. En annen måte å rydde opp i luftveier er ved å puste damp fra en bolle med varmt vann. Må være forsiktig med å skålde deg selv!
  • Ta medisiner. For å hjelpe deg å lindre symptomene dine, kan du be legen din om anbefalinger om hoste medisiner, decongestants (for rennende nese) og smertestillende. Husker at du aldri skal ta en antibiotika for forkjølelse, siden antibiotika ikke virker mot virus.

Hvordan du kan hjelpe deg selv hvis du har en kald. Drikk mye vann og ta masse suppe.
Hvordan du kan hjelpe deg selv hvis du har en kald. Drikk mye vann og ta masse suppe.

Husk, den beste måten å avlaste kroppen din hvis du har en kald gjennom fullstendig hvile. Tenk på dette som den beste tiden for å gi kroppen din velvære den fortjener. Lykke til!