E2h

Hvordan du kan forbedre hukommelsen tap med diett

Som du alder

Som du alder, visse funksjoner og evner blir kompromittert. En av funksjonene mest berørt er minne. De fleste individer lider av noen form for hukommelsestap på et tidspunkt i livet. Imidlertid kan det bli forbedret ved hjelp av mentale øvelser samt noen endringer i livsstil.

Hvordan du kan forbedre hukommelsen tap med diett. Spise en diett rik på antioksidanter.
Hvordan du kan forbedre hukommelsen tap med diett. Spise en diett rik på antioksidanter.

Ved å endre og innlemme noen ting i kostholdet ditt, kan du forbedre hukommelsestap. Her er hvordan.

  • Spise en diett rik på antioksidanter. Antioksidanter er naturens måte å bekjempelse av frie radikaler celleskader. Hukommelsestap, særlig hos pasienter med Alzheimers sykdom, er forårsaket av betennelse og oksidasjon grunnet amyloidplakk. Jo mer antioksidanter i hjernen og kroppen, jo bedre er sjansene for bekjempelse av celleskade. Kraftige antioksidanter er vitaminene A, C, E er funnet i sitrusfrukter, og lilla fargede frukter som blåbær, tyttebær og druer. Ikke bare vil det hjelpe hjernen, men antioksidanter har vist seg å bidra til å reversere celleskade på grunn av aldring, så det vil være bra for huden din også.
  • Last opp på b-komplekset. Vitaminer B12, B6 og folsyre å bryte ned de skadelige aminosyren homocystein i hjernen. B-kompleks vitaminer også bidra til å gjøre røde blodceller som er ansvarlig for å frakte oksygen til hjernen. Gode kilder inkluderer spinat, brokkoli, jordbær, belgfrukter og andre soyabønner.
  • Spis fisk for omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er en god type fett. Det er funnet i kaldt vann, fisk, spesielt laks. Det er også funnet i nøtter som valnøtter samt linfrø. Avokado inneholder også høye nivåer av gode fettstoffer så laste opp på det når du kan.
  • Reduser inntaket av høyraffinerte bearbeidet mat. Hvitt sukker, hvitt mel, salt og fett er ikke bare skadelig for vekten din, kan det også føre til tap av vitalitet av hjernens funksjon. Konsumere mat i sin mest naturlige form, slik at du får den optimale nivåer av vitaminer og mineraler som kalium, magnesium, jern og kalsium.
  • Ta de riktige kosttilskudd. Gingko biloba er en urte supplement som kan forbedre hukommelsestap. Det kan tas i kapselform å forbedre kortsiktige minnefunksjon. Du vil også føle deg mer våken.
  • Holde riktig hydrert. Del av et godt kosthold er å sikre at du drikker rundt seks til åtte glass vann om dagen. Når du er dehydrert, er elektrolytt balanse tapt, og hvordan kroppen din eliminerer giftstoffer og transporterer oksygen i hele kroppen er svekket. Du vil føle deg sløv, forvirret og annen kognitiv hjernefunksjon er berørt.
  • Unngå alkohol. Ingenting svekker hjernens funksjon raskere enn alkohol. Ikke bare er reflekser bremset ned, forårsaker alkohol betennelse som påvirker korttidsminnet. Hvis du hele tiden konsumere store mengder alkohol, er retrospektive minnefunksjon berørt, noe som gjør at du klarer å huske ting som å sende et bursdagskort til en slektning eller ikke være i stand til å finne nøklene. Jo mer alkohol er konsumert, desto større er negativ innvirkning på hukommelsen og hjernens funksjon.

Sørg for at du også får nok søvn

Sørg for at du også får nok søvn. Mangel på søvn har vist seg å påvirke hjernefunksjonen. Få riktig trening og trene hjernen din med riktig stimulans. Alle disse tingene kan forbedre din hukommelse tap.