E2h

Hvordan du får behandling for tykktarmskreft

Kolon kreft er vekst og multiplikasjon av unormale celler i delen funnet på slutten av fordøyelsessystemet, som kalles tykktarmen. Denne tilstanden er ubehagelig og smertefullt og blir diagnostisert med tykktarmskreft kan forårsake frykt hos dem som har det. Men det finnes behandlinger tilgjengelig for å hjelpe kur tykktarmskreft:

  • Kirurgi. Dette er den mest vanlige fremgangsmåten for å behandle kreft i tykktarmen. Kirurgiske prosedyrer innebære fjerne cancerous del av tykktarmen samt omkringliggende friskt vev som kan bli påvirket av den. Dette kommer i mange typer som kirurgisk reseksjon som reconnects kolon etter cancerous delen er fjernet, kolostomi, som innebærer å plassere en colostomi posen inn et snitt gjort i abdominalveggen å samle avfall og palliativ kirurgi, som behandler symptomer av kolon kreft. Hvilken type operasjon er avhengig av faktorer som for eksempel plasseringen av svulsten i tykktarmen og fase av kreft. Bivirkninger av disse kan være smerte og problemer med å spise og passerer avføring.
  • Kjemoterapi. Denne fremgangsmåten muliggjør bruk av legemidler til utrydde kreftceller som er tilstede i tykktarmen eller i andre deler av kroppen. Dette er vanligvis anbefales når tykktarmskreft har vokst og spredt, og dermed gjøre kolon kirurgi upraktisk. Dette kan brukes sammen med strålebehandling for å øke effektiviteten av narkotika. Bivirkninger av cellegift inkluderer håravfall, tretthet, svimmelhet og oppkast.
  • Strålebehandling. Dette gjør bruk av stråling til å undertrykke veksten av kreftceller. Dette brukes sammen med kjemoterapi når kreften har spredt seg til andre vev eller lymfeknuter i kroppen. Dette ville krympe svulster, slik at de kunne lett fjernes under operasjonen. Bivirkninger inkluderer blødninger, tretthet, svimmelhet og diaré.
  • Medisinering. Medisiner som brukes for tykktarmskreft avtaler med faktorer som forårsaker kreft celler til å trives. Noen medisiner angriper blodkarene kreftceller, mens andre ødelegger kjemikalier, som gjør dem formere seg. Disse blir ofte brukt sammen med kjemoterapi narkotika.
  • Klinisk terapi. Disse innebærer en rekke behandlinger som er laget spesielt for pasienten. Dette kan gjøre bruk av eksperimentelle prosedyrer og alternative metoder Avhengig av situasjonen, behov og preferanser til pasienten.
  • Alternative metoder. Disse er rettsmidler og terapier som ikke praktiseres av konvensjonelle medisinske system som avspenningsteknikker, hypnose, meditasjon, yoga, Taichi, akupunktur og andre. De kan utfylle behandlinger eller forverre tilstanden din, så ta kontakt med en helse profesjonell før du gjør bruk av dem.
  • Nye behandlinger. Det er konstant utvikling i behandling av tykktarmskreft så bli oppdatert om eventuelle prosedyrer og medisiner du kan ta for å bedre behandle din tilstand. Du kan be legen din om dem eller spørre andre leger. Du kan også forskning om dem på Internett, i aviser, i bøker og blader. Før du tar noen av disse behandlingene, sørg for at du vet risiko og bivirkninger involvert slik at helse kan være beskyttet hele tiden.

Hvordan du får behandling for tykktarmskreft. Kirurgi.
Hvordan du får behandling for tykktarmskreft. Kirurgi.

Tykktarmskreft er svært treatable slik at du kan slappe av litt. Ta vare på din helse og få behandling, som passer best for deg.