E2h

Hvordan du bruker en neti pott for å lindre bihulene

Ved hjelp av en neti potten er en eldgammel måte å kurere sinus og nasal allergi symptomer. Hvis brukt riktig, vil du spare penger fordi det er billigere sammenlignet med steroid nesespray. En neti potten er en effektiv naturlig behandling selv i forkjølelse. Det vil hjelpe deg å unngå avl bakterier i nese passasjer. Det vil også redusere lunger i din lomme hulrom. Det overskytende mucus vil bli vasket ut i din nese passasjer, så det er en lav sannsynlighet for at du vil oppleve en bihulebetennelse. Salt og vann er de ingrediensene som brukes for nasal vask. Nedenfor er ytterligere instruksjoner og tips om hvordan du bruker en neti potten.

Hvordan du bruker en neti pott for å lindre bihulene. Kjøp en neti potten.
Hvordan du bruker en neti pott for å lindre bihulene. Kjøp en neti potten.
  • Kjøp en neti potten. Du kan kjøpe den fra din lokale helse butikken. Det er neti potter som er laget av plast, rustfritt stål og keramikk. Du kan også søke online auksjon nettsteder som eBay å canvass for ønsket neti potten.
  • Gjøre en brygge. Fyll opp neti potten med lunkent vann (8oz). Få riktig temperatur fordi nesen er følsom og det kan bli irritert hvis vannet er for kaldt eller varmt. Dypp eller trykk på vannet for å finne ut om temperaturen er riktig nok. Hell havet eller ikke-iodized salt (1/4 teskje) i din neti potten og oppløse den. Filtrert vann er flott å bruke i forhold enn vann fra springen. De nasjonale jødiske Hospital sier at du kan lage din egen saltvannsoppløsning gjennom blanding ½ ts salt (un-iodized) og natron (klype).
  • Selve prosedyren. Stå foran en vask og hold neti potten. Fokus på rytmen av pusten din for å roe eller forberede deg. Snu hodet litt for å sette tuten av neti potten i venstre eller høyre nesebor. Tips potten gradvis, slik at saltet vann vil helle på din venstre nesebor, og deretter gjøre løsningen går ut av din høyre nesebor. Deretter gjøre det på andre neseboret. Bruker munnen til å puste mens du gjør prosedyren. Gjør det gradvis fordi det kan være vanskelig for deg å helle hele løsningen til neseboret primært, men du vil bli komfortabel slutt. Bruk vann og såpe for å vaske neti potten etter hver bruk.
  • Vedlikehold. Bruk neti potten daglig som en del av sunn rutine for å hjelpe deg å oppnå optimal helse. Hvis du føler irritert i å bruke en neti potten, bare justere natrium innhold hvis det er hjemmelaget eller bruke neti potten sjeldnere, som annenhver dag eller tre ganger i uken. Gjennom konstant bruk av neti potten, vil du også oppleve mindre lomme hodepine.
    • Hvis nesegangene er betent, kan det føre til overmål oppbygging av slim, og du vil ha en vanskeligere tid å puste. En kronisk bihulebetennelse symptom kan vare opp til 8 uker eller lengre, og det kan også komme tilbake. Konsekvent bruk av en neti potten kan også kurere ikke-allergisk rhinitt som har lignende tegn på feber som lunger og rennende nese.

Du kan også legge til essensielle oljer som tea tree olje i løsningen fordi det er antibakteriell, antiseptisk, og har soppdrepende midler. Ikke blåse nesebor mens du bruker neti potten prosedyren fordi det vil bringe rusk tilbake inn i dine nesegangene. Ikke bruk neti potten hvis neseborene er overbelastet.