E2h

Hvordan du bruker en glukose meter

Ingenting er mye mer skremmende for en diabetiker person enn å ha sin blodsukkeret stiger. Dette fører ofte til en rekke komplikasjoner og problemer. For å unngå dette, er det et must at hans glukose nivå være konstant overvåket. Med dette, må en glukose meter aldri være langt fra ham.

For en diabetiker

Hvordan du bruker en glukose meter. Teststrimmelen og diabetisk meter.
Hvordan du bruker en glukose meter. Teststrimmelen og diabetisk meter.

For en diabetiker, lære å overvåke sitt eget blod sukker nivå er en nødvendighet. Han kan ikke la dette under ansvar av hans leger eller sykepleiere siden dette er en del av hans hverdag med sykdommen. Det er en god ting at ved hjelp av en egen glukose monitor er ikke så vanskelig å håndtere lenger. Faktisk kan det enkelt gjøres bare ved å følge disse trinnene:

  1. God hygiene. Først må du vaske hendene med varmt vann og såpe i ca 15 minutter. Skyll det riktig og tørk den med et rent håndkle etterpå.
  2. Utstyr. Få alle de materialene du trenger for testen. Inkludert i listen må være diabetiker meter, teststrimmel, blodprøvetaker, nål, og en desinfeksjonsserviett. Vanligvis kan du få gratis glukose monitor sett for deg å bruke. Bli minnet på at det er forskjellige typer glukosemålere som en touch meter og freestyle meter. Legen er der for å fortelle hvilken som er best for deg å bruke.
  3. Blodprøvetakeren. Åpne enheten og sette inn en nål inni. Ta av lokket på nålen og være forsiktig for ikke å røre det til enhver sjanse. Plasser dekselet på blodprøvetakeren tilbake.
  4. Teststrimmelen og diabetisk meter. Få ett teststrimmelen og sette den i måleren. Denne loven vil automatisk slå ett trykk apparatet. Sørg for å matche koden på måleren skjermen og ett i teststrimmelen. Strimmelen Koden kan vanligvis sees på flasken sin. Når symbolet av teststrimmelen blinker på skjermen, er måleren klar til å brukes.
  5. Blodprøve. Steriliser en plass i fingeren med en spritserviett. Når det er gjort, stikk den med blodprøvetakeren. Deretter klem fingeren til å ha en stor dråpe blod som skal brukes som en testing prøve. Plasser blodprøven på testområdet av teststrimmelen. Må sørge for at testen området er fullstendig dekket med blod.
  6. Resultatet. En touch meter vil automatisk teste prøven. Deretter vil blodsukkeret nummer vises på glukose skjermen. Det tallet er blodsukkerverdiene. Du kan nå logge resultatet i en bok eller et blodsukker dagbok.
  7. Rengjøring. Kast nålen, spritserviett og teststrimmelen etter testing. Du trenger nye for fremtidig testing.

Siden overvåking glukose nivå er faktisk ikke en vanskelig oppgave

Siden overvåking glukose nivå er faktisk ikke en vanskelig oppgave, det er ikke mer grunn til å ignorere denne viktige evaluering. Husk, diabetes en uhelbredelig sykdom. Den eneste måten du kan bekjempe det er du ta vare på helsen din riktig. Så sørg for at du alltid har en glukose meter på din side, og bruke det som trengs.