E2h

Hvordan du bruker en epi penn til å behandle alvorlige allergiske reaksjoner

Lær den riktige måten å bruke epi penner til raskt å avlaste reaksjoner

En Epi Pen, eller adrenalin auto-injektor, er en behandling for alvorlige allergiske reaksjoner (også kjent som anafylaksi) som resulterer i åndedretts nød og / eller sjokk (hypoperfusjon). Det leder en eksakt dosering av adrenalin til pasienten. Voksen Epi Penner levere en enkelt dose av 0,3 mg og bør brukes på alle pasienter som veier mer enn 66 kg. Epi Pen Jr leverer 0,15 mg adrenalin og bør brukes på barn som veier mindre enn 66 kg.

Hvordan du bruker en epi penn til å behandle alvorlige allergiske reaksjoner. Dirigere en tilskuer å ringe 911.
Hvordan du bruker en epi penn til å behandle alvorlige allergiske reaksjoner. Dirigere en tilskuer å ringe 911.

Allergiske reaksjoner kan være forårsaket av en rekke miljøfaktorer inkludert, men ikke begrenset til insekt, slange eller edderkopp gift, næringsmidler, medisiner og pollen. De fleste som er klar over at de kan oppleve en livstruende allergisk reaksjon vil ha en Epi Pen foreskrevet for dem. Dette produktet vil automatisk injisere sin dose av væske adrenalin i en pasient når sikkerhetsknotten hetten er fjernet, og den auto-injektor plasseres fast mot pasientens lår. Hvis du noen gang i en situasjon der noen opplever en anafylaktisk reaksjon, bør du ikke nøle med å administrere pasientens foreskrevet Epi Pen.

To viktige indikatorer på anafylaksi (en alvorlig allergisk reaksjon) er respirasjonshemming-pustevansker, og kan inneholde tungpustethet og støt-svak puls, rask hjerterytme, lavt blodtrykk, redusert mental status. Hastigheten med hvilken dette skjer etter eksponering for uakseptable allergen er også en indikator på hvor alvorlig reaksjonen vil i siste instans være. De fleste anafylaktiske reaksjoner forekommer innen 20 minutter av eksponering for et allergen, men reaksjonen kan variere fra sekunder til timer. Likevel er den generelle regelen at jo raskere det skjer, jo mer alvorlig vil det være og de mer kritiske Epi penner bli.

Hvordan bruke en Epi Pen å behandle alvorlige allergiske reaksjoner:

 1. Dirigere en tilskuer å ringe 911. Har noen i nærheten umiddelbart ringe 911 og forklare medisinsk nødstilfelle så detaljert som mulig. Disse reaksjonene kan forårsake en pasientens luftvei å svelle stengt, som er et problem som bare paramedics effektivt kan behandle på scenen. Make to sikker på å få en ambulanse sendes straks mulig. Tid er den viktigste faktoren i en nødsituasjon, er jo raskere en pasient behandlet, jo bedre hans eller hennes sjanser er for en full gjenoppretting.
 2. Etablere og vedlikeholde en luftveier. Din første bekymring med noen akutt medisinsk situasjon bør alltid være pasientens luftveier. Siden respirasjon er ofte utsatt i en alvorlig allergisk reaksjon, er dette et viktig skritt. Utnytte head-tilt, chin-lift eller kjeve-thrust manøvrere som beskrevet i Hvordan å utføre HLR om nødvendig.
 3. Suge noen sekreter og opprettholde oksygen terapi hvis mulig. Klart dette er ikke alltid mulig, men du bør gjøre ditt beste. Fjern eventuelle sekreter eller spy fra pasientens munn ved å rulle ham på hans side og la innholdet renne. Hvis oksygen er tilgjengelig, og du er komfortabel å administrere det til pasienten, så.
 4. Vær forberedt på å utføre munn-til-munn. Dersom pasientens pust er utilstrekkelig, er det nødvendig at du hjelpe henne åndedrett ved å puste for henne. Bruk munn-til-munn metoden som beskrives i hvordan å utføre HLR .
 5. Fastslår at pasienten lider en anafylaktisk reaksjon. Den eneste indikasjonen for å administrere denne medisinen er at pasienten er faktisk lider en alvorlig allergisk (eller anafylaktisk) reaksjon. De to viktige indikatorer er pustevansker og støt (hypoperfusjon). Andre tegn og symptomer kan omfatte:
  • kløe
  • elveblest
  • utbredt rød hud
  • cyanose (blå farge rundt munnen og andre slimhinner som indikerer utilstrekkelig oksygentilførsel)
  • alvorlig ødem (hevelse)
  • takykardi (betydelig økt hjertefrekvens)
  • hypotensjon (lavt blodtrykk)
  • svake eller fraværende perifere pulser
  • redusert mental status
  • åndenød, inkludert tungpustethet og / eller stridor (en høyfrekvent lyd høres ved innånding som indikerer hevelse i strupehodet)
 6. Administrering. Dette er den kritiske delen som det faktisk lærer deg hvordan du bruker denne behandlingen.
  Lær den riktige måten å bruke epi penner til raskt å avlaste reaksjoner. Etablere og vedlikeholde en luftveier.
  Lær den riktige måten å bruke epi penner til raskt å avlaste reaksjoner. Etablere og vedlikeholde en luftveier.

  Dersom pasienten har en foreskrevet ham, har potensielt vært utsatt for et allergen (se etter andre tegn og symptomer som kan tyde på en allergisk reaksjon) og opplever pustevansker og / eller sjokk, administrere det nå. Å gjøre det:

  1. Sjekk at medisinen ikke er utløpt.
  2. Fjern sikkerheten lokket fra auto-injektor.
  3. Plasser tuppen av auto-injektor på utsiden av pasientens lår, midt mellom hans hofte og kne.
  4. Skyv den mot pasientens lår til nålen er utplassert og adrenalin har blitt injisert.
  5. Håndteres på biohazard container, være forsiktig med å stikke deg selv eller de rundt deg med den nå-eksponerte nål.
  6. Legg merke til dose av adrenalin som ble gitt og tiden det ble administrert.
 7. Transportere pasienten til sykehuset. Vanligvis bør du vente til en ambulanse å komme å transportere pasienten til sykehuset. Men ettersom tid er kritisk, kan det være situasjoner hvor du bør kjøre pasienten til sykehuset selv. Hvis du er usikker på om du vil vente på ambulansen ankommer, spør 911 sentralen hva du bør gjøre. Alltid transportere en pasient til sykehuset. Virkningene av adrenalin dosen kunne slites av i så lite som 10 til 20 minutter.