E2h

Hvordan diagnostisere enterokolitt

Har du vært inne kvalme

Har du vært inne kvalme, oppkast eller diaré som kan ofte inneholde blod? Har du en konsekvent høy feber, magekramper og / eller hevelse, problemer med å puste på grunn av smerter og ekstrem trøtthet? I så fall er det mulig du kan lide av noen form for enterokolitt. Enterokolitt betyr at små og store tarmen er betent på grunn av en bakteriell infeksjon. Mens den eksakte årsaken til denne tilstanden er ikke kjent, noen av de medvirkende faktorer som forårsaker enterokolitt spiser eller drikker forurenset mat og vann, spise mat som ikke er forberedt eller lagres riktig og hos spedbarn født for tidlig.

Diagnostisering enterokolitt kan være litt vanskelig siden symptomene kan være lik andre mer alvorlige medisinske tilstander. Legen vil sannsynligvis først gi deg en fysisk undersøkelse som innebærer å se etter hevelse, følsomhet og noen uvanlige markeringer som for eksempel et utslett på magen. En blodprøve vil bli den neste fasen i diagnostisering denne infeksjonen. En blodprøve er gitt for å måle nivået av antistoffer i blodet ditt, og vil finne ut om en bakteriell infeksjon er til stede. En krakk test kan også bli administrert for å sjekke for tarmbakterier.

Det er mulig at disse standard blod og avføring tester vil være mangelfulle som da ville kreve ytterligere testing for å diagnostisere problemet. Hvis dette er tilfelle, ville ha en røntgen være den neste handling. Vanligvis vil enten en mage, nyre, blære og / eller urinledere røntgen være preformed avhengig av hvor hevelse og ømhet er. Hvis det er noe unormalt funnet noe som kan være å skyve eller vokser på små og store tarmen, kan det bety enterokolitt.

Hvordan diagnostisere enterokolitt. Har du vært inne kvalme.
Hvordan diagnostisere enterokolitt. Har du vært inne kvalme.

Et par andre typer tester som kan brukes til å diagnostisere enterokolitt er en barium x-ray, CT scan og som en siste utvei en koloskopi. En barium x-ray er fremført ved inntak av en spesiell væske som vil gi legen en bedre visning av tynntarm og tykktarm. Dersom røntgen skal tas av tykktarmen, vil en barium klyster administreres. Du vil ikke få lov til å spise eller drikke noe etter midnatt dagen før barium x-ray er å bli fremført. CT-skanning er gitt slik at legen kan få et detaljert bilde av de infiserte tarmen og organer i kroppen din for å diagnostisere smitte og for å utelukke eventuelle andre mer alvorlige problemer. En koloskopi vil kun benyttes dersom unormalt ble funnet på eller rundt kolon i en CT scan.

Enterokolitt er en treatable tilstand så lenge du får en nøyaktig diagnose fra en medisinsk faglig ved første tegn på et problem. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til flere komplikasjoner nedover veien.