E2h

Hvordan diagnostisere binge eating

Binge eating er en spiseforstyrrelse der en person bruker mye mat i løpet av en kort tidsperiode. Den rammer oftest unge kvinner, og er knyttet til deres kroppsbilde samt intense følelser.

Hvordan diagnostisere binge eating. Spise en stor mengde mat i løpet av kort tid.
Hvordan diagnostisere binge eating. Spise en stor mengde mat i løpet av kort tid.

Her er måter å diagnostisere binge eating:

  • Spise en stor mengde mat i løpet av kort tid. En overstadig eater vil ikke tempoet seg når det kommer til måltider, men vil stappe henne munn i et forsøk på å umiddelbart trøste seg fra stress. Rask forbruk betyr også at hun vil ikke engang smake mat eller få glede av den.
  • Mat lagring. En lidende vil lagre en hemmelig stash av snacks på rommet sitt. Hvis du finner et beredskapslager av snacks gjemt i hennes klesskap og skap eller under sengen hennes, er dette et tegn på at hun har en spiseforstyrrelse. Hva gjør dette verre er at i fravær av nedkjøling, vil hun kjøpe snacks som er lastet med konserveringsmidler, presentere en lav næringsstoff, kjemisk mettet kilde til mat. Disse mat er vanligvis rikt på karbohydrater, som godteri, sjokolade og brød.
  • Spise mat i det skjulte. En overstadig eater vil forsøke å unngå å trekke oppmerksomhet til hennes tilstand ved å late til å spise normalt foran andre mennesker, men vil fråtse mens alene i et rom. Dette vil skje særlig etter allerede å bli fortalt å spise mindre og tregere, og etter å ha mottatt stirrer fra andre under måltid ganger. Overstadig eaters er selv klar over sin lidelse, men kan ikke kontrollere seg selv og dermed de forsøker å skjule sin skam som de desperat slite med deres situasjon.
  • Gorging på mat i tider med stress. For en overstadig eater, mat bundet opp til følelser av komfort og lykke. I tider med angst, vil hun prøve å løfte seg selv ved å spise hennes favoritt mat. Hva er verre, skaper overspising selv følelser av stress, selvforakt og skyld, og en overstadig eater vil bare spise mer for å trøste seg selv.
  • Spise mat bare bringer nummenhet. På grunn av loven om avtagende avkastning, spise mat etter sult og appetitt er mett vil ikke lenger få en følelse av tilfredshet. Men en overstadig eater vil fortsette å spise, ta bort angst og slik at bare nummenhet.
  • Spise mat til tross for følelsen av fylde. For en overstadig eater, er å spise lenger om å svare på en appetitt, men et forsøk på å lindre nød. Dette vil fortsette selv når magen er fylt til kapasitet.
  • Alvorlige stemningslidelser. En overstadig eater er kjent for å være depressiv, besatt med kroppsbilde, og suicidal. Hun føler en konstant indre spenning som bare mat forbruk kan slippe. Noen har brukt en stor del av livet prøver å kontrollere sin vekt og har blitt desperat. Deres helse er ytterligere anstrengt av sine kostvaner, som fører til diabetes, hjertesykdom og andre typer organsvikt og redusert energi.

Hvis en person er diagnostisert med overspising, bringe henne til en spesialist for å bekrefte diagnosen og starte behandling. Lider kan velge mellom en rekke behandling, inkludert gruppemøter.