E2h

Hvordan bruke ultralyd i fysioterapi

En ultralyd maskin leverer varme til berørte områder med høy frekvens lydbølger. Varme fra lydbølgene øker blodstrømmen til å levere livsviktig oksygen og næringsstoffer til kroppen, reduserer betennelse og hevelse, lindrer smerte og fremmer helbredelse. En runde-headed sonde kalt svingeren leverer lydbølgene inn i musklene. Hypoallergeniske gel brukes til proben samt kroppen for å skape en friksjon-fri overflate. Sonden blir beveget i en sirkulær måte i flere minutter. Det er ingen smerter forbundet med denne type av varme terapi.

I fysioterapi, leger, fysioterapeuter, samt ergoterapeuter bruker ultralyd maskiner. I dag er det bærbare ultralydapparater som selges for pasientenes bruk hjemme. Men før du kjører ut og kjøpe en, må du ha uttrykt samtykke fra din lege eller terapeut.

Ved hjelp av ultralyd i fysioterapi

  • Diskutere saken med din lege eller terapeut. En skikkelig diagnose er nødvendig før det kan fastslås om du vil dra nytte av ultralyd behandling.
  • Sørg for å være åpen for din lege eller terapeut om andre medisinske problemer som du opplever. For eksempel, la din terapeut beskjed hvis du har nerveskader eller har redusert følelse i enkelte områder. Varsle din terapeut når du føler for mye varme så mye at du føler smerter i den omkringliggende membran av bein i området som behandles. Personer med maligniteter eller med dårlig sirkulasjon er ikke anbefales å gjennomgå ultralyd terapi.
  • Finn ut hvilken type ultralyd terapi du trenger. Puls ultralyd og kontinuerlig ultralyd behandle ulike typer skader. Den første brukes til tendinitis og bursitis. Den andre er å behandle muskelsmerter og muskelspasmer. Det kan bidra til å slappe muskler.
  • La terapeuten vite om du føler ubehag. Hudoverflaten blir aldri varmt i ultralyd terapi. Det er musklene under som absorberer varmen. Din terapeut vil stole på deg til å la henne få vite om du føler ubehag.
  • Under behandlingen økten, må du ligge på en eksamen bordet. Den lege eller terapeut vil gjelde hypoallergenic gel til området som vil bli behandlet. Legen flytter deretter svingeren i en sirkulær måte over det berørte området. Gjennom transduseren, vil de høyfrekvente hetebølger penetrere huden så langt som to inches dyp. Denne milde varmen er det du trenger for å helbrede den skadede muskelvev.
  • La lege eller terapeut for å fullføre behandlingen i de forskjellige områder der du opplever smerte.
  • Finn ut fra din lege hvor mange ganger i uken må du gjennomgå behandling. Antallet behandlinger vil avhenge av nivået på vevsskade du har opplevd.

Hvordan bruke ultralyd i fysioterapi. Ved hjelp av ultralyd i fysioterapi.
Hvordan bruke ultralyd i fysioterapi. Ved hjelp av ultralyd i fysioterapi.

Ultralyd maskiner brukes i fysioterapi for å bidra til å helbrede skadet muskelvev. Denne typen varme terapi brukes til pasienter som lider av senebetennelse, carpal tunnel, muskelkramper, forstuinger, leddgikt, whiplash, herniated plater, fibromyalgi og mange flere. Riktig bruk av denne prosedyren vil sikre raskere helbredelse for pasienter som lider av disse medisinske problemer. Rådfør deg alltid med lege eller terapeut hvis du føler ubehag eller har spørsmål om ultralyd behandling.