E2h

Hvordan bruke pusteteknikker for å redusere stress

Den ene viktig del av yoga og meditasjon er å få puste ned til høyre

Den ene viktig del av yoga og meditasjon er å få puste ned til høyre. Dette er vanligvis de første leksjoner i Yoga, Tai Chi, eller Pilates og er ofte den mest vektlagt første skritt for å utvikle. Breathing er ikke bare kroppens måte å få inn oksygen inn i lungene våre og celler, men det er også kroppens mest naturlige rytme. Komme inn i riktig meditasjon sinnstilstand krever at du konsentrerer deg om kroppens naturlige rytmer og komme i takt med den.

Hvordan bruke pusteteknikker for å redusere stress. Finn et avslappende sted.
Hvordan bruke pusteteknikker for å redusere stress. Finn et avslappende sted.

Østlig filosofi sier at pust er en kobling mellom ditt bevisste selv og din fysiske selv og mange religioner legger vekt pusteøvelser før de når noen form for opplysning. Men en ting de alle enige, er at pusten relaxes sinnet og derfor stor på beroligende vil det autonome nervesystemet som er flott for å slappe av og de-vekt.

Nedenfor er noen teknikker på riktig pust. Mestre disse teknikkene klapp og du kan bruke dem i avslapping og stress reduksjon.

  • Tømme tankene. Husk ordtaket "ute av syne, ute av sinn?" Dette gjelder spesielt hvis du prøver å redusere stressnivået. La ditt sinn et blankt av alle de tingene som du tenker på hver dag, som vanligvis er de tingene som medfører stress og psykiske ubehag. Prøv å oppnå tilstanden av bevissthet den japanske refererer til som "No Mind" som er et punkt der du ikke tenker på noe bevisst og bare tillate muskel minne å fungere for deg.
  • Finn et avslappende sted. Prøv å finne et rolig sted som er fritt for distraksjon og stress. Hjemme fungerer en komfortabel sofa eller din egen seng vanligvis. Når på jobb, finne et tomt rom og hjul i en behagelig stol å slappe av i. Hensikten med dette er å være fysisk rolig slik at urolige sinn vil følge de fysiske signaler kroppen får og slappe av.
  • Trekke fra mellomgulvet. Mellomgulvet er muskelen stressede under lungene. Breathing er det meste sammentrekning og avslapning av mellomgulvet, og du kan fortelle at du puster fra mellomgulvet ditt når magen utvider seg når du puster inn Breathing fra mellomgulvet er også stor for kjernen som det engasjerer nedre del av magen. Prøv å ta noen dype åndedrag for å få et inntrykk av hvordan å puste fra deg mellomgulvet. Prøv å matche den dype membran puste med den naturlige rytmen av din egen pust og få timingen ned til høyre.


Følg tidspunktet for din naturlige pust

Følg tidspunktet for din naturlige pust. Nå som du kan puste fra mellomgulvet ditt riktig det er på tide å sette det pust i bruk. Legg merke til at for hver stressende situasjon, pulsen og pusten raskere. Når stresset, tar du korte grunne breaths og skuldrene bevege seg opp og ned. Grunne pust er dårlig fordi det puster for mye karbondioksid og forstyrrer kroppens naturlige balanse. Grunne pust kalles også hyperventilering. Når du føler at du ikke puster fra mellomgulvet ditt, ta deg tid til å innse hva som skjer og deretter korrigere puste rytme.