E2h

Hvordan bruke øvelsesbånd

Holde seg i form og aktiv er alltid en sunn vane å dyrke

Holde seg i form og aktiv er alltid en sunn vane å dyrke. Mange folk engasjere seg i idrett, løping og andre aktiviteter for å holde seg i form. Andre løfte vekter og trene ren levende. Men noen ganger holde seg i form betyr bare presser kroppen til å gjøre ting litt tøffere og en enkel måte å oppnå dette på er gjennom bruk av trening band. Være relativt billigere og svært allsidig, kan øvelsesbånd øke motstanden, muskel tone og styrke til ens daglige treningen.

Hvordan bruke øvelsesbånd. Hvorfor bry seg med øvelsesbånd?
Hvordan bruke øvelsesbånd. Hvorfor bry seg med øvelsesbånd?

 • MERK: Vær band hjelpe legge variasjon til en treningsøkt. De erstatter ikke behovet for frie vekter og riktig holdning. Alltid stoppe det øyeblikket du føler smerte under en trening. Og som alltid, ta kontakt med legen din før du starter på noen rehabilitering øvelser.
 • Hvorfor bry seg med øvelsesbånd? Skjønnhet øvelsesbånd er det faktum at de gir en konstant kilde til spenning i løpet av en treningsøkt. Tension selvfølgelig tilsvarer da motstand for muskelen til å jobbe hardere mot, og dette i sin tur fører til små justeringer for å opprettholde riktig holdning og balanse, og dermed gi også kjernen en treningsøkt. Best av alt, annet enn å være lett å lagre og billig, kan man gjøre øvelser med motstand band selv på komfort i ditt eget hjem.
 • Noen tips for å huske på. Begynn alltid med en varm-up. Før du starter noen øvelser, prep kroppen for en treningsøkt ved å gjøre noen varme opp øvelser og strekking. Disse vil hjelpe deg å unngå lider noen kramper og redusere sjansene for straining eller spraining.

  Når du gjør øvelsene, oppmerksom hvis motstanden du føler er for svak eller for sterk. Et standard sett av gjentakelser strekker seg fra 8 til 16 år. Vurdere å bruke en sterkere eller svakere bånd hvis du finner øvelsen for lett eller for vanskelig å oppnå. Vedlikeholde riktig holdning til alle tider. Og ikke rush gjennom øvelsen.

 • Arbeid som brystet. Velg et solid objekt bak deg hvor du kan vikle båndet rundt. Hold endene av bandet i hver hånd. Fra og med armene parallelt med bakken og albuen litt bøyd, puster som du klemmer fra brystet og trykk armene armene utover uten å låse albuene. Sakte tilbake til startposisjon.
 • Tone disse armene. Det er mange arm økter du kan gjøre med motstand band. Her kan du arbeide på biceps og triceps.

  For biceps, stå på bandet med en fot som ligger litt foran det andre mens du holder endene av bandet i hver hånd. Hold knærne litt bøyd og magemusklene i. Pust ut mens du bøyer armene oppover uten å bevege albuene inntil håndflatene er nær skuldrene. Sakte tilbake til utgangsposisjonen. Hvis du ønsker å øke spenningen, har begge føttene på bandet. Sprer føttene litt bredere kan øke motstanden følte i treningen.

  Holde seg i form og aktiv er alltid en sunn vane å dyrke. Noen tips for å huske på.
  Holde seg i form og aktiv er alltid en sunn vane å dyrke. Noen tips for å huske på.

  For triceps, blir motstanden bandet holdt foran brystet ved begge hendene mens albuene er bøyd i skulderhøyde. Mens du holder en arm i ro, kontrakt dine triceps som du trekker den andre armen vekk fra brystet og rett ut til siden. Sakte tilbake til startposisjon og fullføre et sett med repetisjoner. Deretter må du gjøre den andre armen.

 • Og til slutt, forme disse lårene. I likhet med å jobbe ut biceps, holder hver ende i hendene mens du står på bandet med begge føttene. Føttene bør være skulder bredde hverandre og litt bøyd. Armene bør også være bøyd i en halv biceps curl. Pust ut mens du lavere i en knebøy, holde knærne bak tærne og ryggen rett under hele bevegelsen. Gjenta til startposisjon.


Sjekk ut på nettet for flere måter å bruke motstand band som en del av treningen. Del av å holde en øvelse moroa er å finne måter å legge til rutine.