E2h

Hvordan bruke et termometer


Kroppstemperaturen er en god indikator på helsen din. Hvis det er for høyt, er det et tegn på at kroppen din er bekjempelse av sykdom. Sjekk for å se om du har feber ved å følge disse trinnene på hvordan du bruker et termometer.

Trinn 1

Bestem hva slags termometer du bruker. Det finnes flere forskjellige typer termometre som du kan bruke til å ta temperaturen. Det er den tradisjonelle glass termometer. Den har en liten rød linje innsiden av det som stiger og faller i henhold til temperatur ditt. Det er mer moderne digitalt termometer, som har en metall spiss som leser temperatur og en skjerm som forteller deg temperaturen. Og det er en myriade av pannen og øre termometer (for det meste brukes på barn) som brukes akkurat som et digitalt termometer. Den type termometer du har vil diktere sin bruk, så sørg for at du vet hvilken type du bruker.

Trinn 2

Hvordan bruke et termometer. Bestem hva slags termometer du bruker.
Hvordan bruke et termometer. Bestem hva slags termometer du bruker.

Forbered termometeret. Før du bruker termometer, må du forberede den. Enten det er gamle eller nye, bør du alltid rengjøre og sterilisere termometeret før du bruker den. Noen termometre kommer med engangsspisser at kaste ut etter hver bruk, som er et annet alternativ for å holde deg og alle andre som bruker samme termometer bakteriefritt.

Når termometeret er ren, må du sørge for at den er klar til bruk. Hvis du bruker et glass termometer, gi det en virkelig god riste. Dette vil "nullstille" den røde linjen på innsiden av det. Det er klart når temperaturen linjen faller under 96 grader. Hvis du bruker et digitalt termometer, slå den på. Sørg for at det ikke er noen feilmelding og at batteriene ikke må byttes ut.

Trinn 3

Sett termometeret. Når termometeret er klar til bruk, sette det inn i munnen din. Det må sitte under tungen, noe som vil kreve at du setter inn termometeret mer enn halvveis inn i munnen din. Det er greit å hvile tungen på termometeret når det er innsiden av munnen din.

Trinn 4

Forbered termometeret. La termometeret til å ta en nøyaktig avlesning.
Forbered termometeret. La termometeret til å ta en nøyaktig avlesning.

La termometeret til å ta en nøyaktig avlesning. Termometeret vil kreve litt tid til å lese temperaturen når den er inne i munnen din. Selvfølgelig varierer dette avhengig av i hvilken type termometer du bruker. Hvis du bruker et glass termometer, må den sitte under tungen i 3-5 minutter. Digitale termometre kan ta nøyaktige temperaturmålinger mye raskere. Bare vent til termometeret piper, og deretter fjerne det fra munnen. (Dette bør være omtrent 20 sekunder, maksimum).

Trinn 5

Les temperaturen. Umiddelbart etter fjerning av termometeret fra munnen, må du lese din temperatur. På glass termometer, følg den røde linjen oppover til den stopper. Deretter leste tall ved siden av den. Det vil trolig være et tall med en desimal i den, som 98,8 eller 101,2. Hvis du bruker et digitalt termometer, finne ut temperaturen er like enkelt som å se på skjermen. For begge typer termometer, vil temperaturen bare bo synlig i noen sekunder før den forsvinner (digital) eller begynner å slippe på grunn av lufttemperaturen (glass). Så fjerner og lese termometeret raskt hver gang du bruker den for de mest nøyaktige temperaturmålinger resultater.