E2h

Hvordan bruke anabole steroider

Anabole steroider er medisiner som kan fremme en persons ytelse ved å øke den muskelmasse samtidig som man reduserer kroppsfett. Anabole steroider er også brukt til å modifisere kroppsfasong til en mer muskuløs fysikk. Disse stoffene ble utviklet på 1930-tallet for å oppmuntre utviklingen av muskel-skjelettlidelser og for å forbedre mannlige kjønnskarakteristika. Narkotika ble sett på som å gi potensial for deres protein-bygningen kapasitet. Men steroider godkjent av leger står for en liten andel av den totale steroid bruk.

Det er en vanlig oppfatning at bruk av anabole steroider er vanlig hos idrettsutøvere som driver bodybuilding og vektløfting. Imidlertid er steroider brukes i sport ulovlig. I de fleste tilfeller, er internasjonale idrettsutøvere testes for nærvær av steroider i deres system for å hindre dem fra å få fordel fremfor andre som ikke bruker dette stoffet. Det har vært noen kjente idrettsutøvere som har blitt utestengt fra å delta i sine respektive idretter, mens andre som ble oppdaget som brukere etter konkurransen ble fratatt sine utmerkelser og medaljer.

Bruk av anabole steroider kommer i ulike former, avhengig av hvilken form for administrasjon, dose og bruksmåte.

Former for administrasjon

Hvordan bruke anabole steroider. Former for administrasjon.
Hvordan bruke anabole steroider. Former for administrasjon.

Anabole steroider kan gis på tre forskjellige måter: muntlig, injeksjon, og huden patcher.

1. Oral. Inntak gjennom munnen er den enkleste formen for å motta dette stoffet. Testosteron introdusert av munnen er lett absorberes av kroppen. Ned side er at det er for det meste omdannet til inaktive metabolitter, og bare omtrent 1/6 finnes i dynamisk form. Å unngå dette problemet, er testosteron derivater alkylert, som reduserer leveren evne å dele disse materialene før inn i sirkulasjonen.

2. Injeksjon. Disse formene for steroider er normalt innført i muskel, ikke inn i venen. Grunnen til dette er å forhindre brå endring i volumet av steroidet i blodet. Injeksjon er den mest utbredte teknikk brukt av personer gir anabole steroider for ikke-medisinsk bruk.

3. Hudområder. Steroider kan også administreres til kroppen gjennom selvklebende hudområder. Disse flekkene kan gi en konstant mengde av steroid gjennom huden og inn i blodet.

Dose

Doseringen vil avhenge av en rekke faktorer, for eksempel den medisinske tilstanden, gravitasjon og alderen til den enkelte som er å ta den. Det er ansett som en ulovlig bruk av steroider når volumet brukes går til 10 til 40 ganger eller til og med så høye som 100 ganger den anbefalte doseringen.

Fremgangsmåter for anvendelse

Fremgangsmåter for anvendelse.
Fremgangsmåter for anvendelse.

De som bruker steroider til bruker to typer steroider som en kombinasjon av orale og injiserbare steroider. Dette er kjent som "stabling". Ideen bak dette er at samspillet av to steroider gir en forbedret resultat. En annen stil av å bruke steroider er "pyramide" type doser. I denne metoden, vil brukeren ta steroider med mindre doser som gradvis øke, nå en toppen og deretter gradvis minske, og deretter vil stoppe. Dette vil gå for en 6 til 12 uker syklus.

Det er en periode når brukeren vil avstå fra bruk av steroider, og deretter gå tilbake til starten av syklusen igjen.

Noen holder ideen om at arrangere volumet av steroid som brukes i denne måte tillater kroppen å justere og avverge de rapporterte bivirkninger, slik at kroppen kan gå tilbake til den normale sekresjon av hormoner. Denne ideen har imidlertid ikke blitt vitenskapelig testet.