E2h

Hvordan åpner du tårekanalene

Tårekanalene hjelpe på å holde våre øyne godt smurt og trygt fra forhold som tørre øyne, infeksjoner, etc. Men noen ganger, kan tårekanalene blir blokkert for en rekke årsaker, og trenger å bli frigjort til å holde øynene trygt. Her er noen metoder som du kan låse opp din tårekanalene.

Trinn 1

Årsaker til blokkerte tårekanalene. Blokkerte tårekanalene er vitenskapelig betegnet som "dacryostenosis", oppstår tilstanden ofte hos nyfødte og yngre barn og noen ganger voksne også. Tårekanalene hjelp i rette bevegelsen og drenering av tårer fra øynene til nesen. Disse kan bli blokkert på grunn av infeksjoner, skader fra ulykker eller oppstår blokkert fra fødselen i seg selv.

Trinn 2

Symptomer på blokkerte tårekanalene. Advarsel symptomer på blokkerte tårekanalene vil dukke opp som:

Hvordan åpner du tårekanalene. Årsaker til blokkerte tårekanalene.
Hvordan åpner du tårekanalene. Årsaker til blokkerte tårekanalene.
 • Overdreven rive av øynene
 • Mild feber
 • En tykk pus-aktig utladning av slim, som under normale forhold ville bli drenert inn i nesen
 • Betennelse og rødhet i området i det innerste hjørnet av øyet, manifestert ved en hoven nedre øyelokk, noe som er smertefullt å berøre

Trinn 3

Diagnose for blokkerte kanaler. Hvis symptomene beskrevet i forrige trinn forekomme blant spedbarn eller små barn, anbefales det at du umiddelbart gå til en barnelege eller en øyelege for en sjekk-opp. Rundt 90% av blokkerte rive duct tilfeller er midlertidige og kan forsvinne over en periode på egenhånd. Men 10% av tilfellene som er akutt er ansvarlig for å forårsake permanent skade på synet vårt, om ikke umiddelbart behandlet. Leger, enten for barn eller voksne kan diagnostisere blokkerte tårekanalene på følgende måter:

 • Trykke ned på området ved nedre øyelokk langs de indre hjørnene av øynene, slippe tårer, puss og slim - i noen eller alle kombinasjoner
 • Dye forsvinningen test - Fluoriserende gul fargestoff brukes på indre hjørnet av øynene. Hvis tårekanalene fungere normalt, vil fargestoffet mingle med de naturlige tårer og forsvinne over en periode på 5-10 minutter. Deretter ble en bomullsdott satt inn i nesen for å se etter fremkomsten av fargestoffet. Hvis noen mengde fargestoff har rent inn i nesen, betyr det at blokkeringen er bare midlertidig, og kan behandles umiddelbart. Hvis fargestoffet er fortsatt uten å bli drenert, ville det bety at tårekanalene er helt blokkert og mer aggressiv behandling kan være nødvendig

Trinn 4

Treatment. Blokkerte tårekanalene kan åpnes med enkle eller avanserte behandlinger basert på alvorlighetsgraden av tilstanden. Enkle behandlinger inkluderer:

 • Trykk på området mellom neseryggen og de indre hjørnene av øynene med tommel og pekefinger. Dette vil stimulere tåre sac, slik at tårekanalene å bli oversvømmet og blokkeringen fjernet.
 • Påfør varm komprimerer over øynene i ca 10-15 minutter, trykke forsiktig på området mellom nesen og øyet. Gjenta denne prosessen hver 2-3 timer, til overdreven rive eller hevelse i indre hjørnene har gått ned.

Akutte tilfeller av blokkerte tårekanalene kan behandles med følgende avanserte behandlinger:

Symptomer på blokkerte tårekanalene. Diagnose for blokkerte kanaler.
Symptomer på blokkerte tårekanalene. Diagnose for blokkerte kanaler.
 • En foreskrevet dose av antibiotika tatt muntlig eller spesifikke øye salver eller dråper som foreskrevet av lege, hjelper på å bli kvitt bakteriene som forårsaker infeksjonen. I noen tilfeller, i tillegg til de antibiotika, legen kan også foreskrive bestemte øye-salver eller dråper. Bruk aldri noen over-the-counter (OTC) medisiner eller dråper å behandle blokkerte tårekanalene, og du kan ende opp med å forårsake mer skade enn godt.

Trinn 5

Kirurgi. Hvis alle de nevnte behandlinger har mislyktes, kan legen anbefale noen mindre kirurgiske prosedyrer for å rydde opp de blokkerte kanaler. Dette er vanligvis høyere i tilfellet av voksne enn barn, siden blokkerte kanaler automatisk vokse og åpnes opp når barnet vokser. Kirurgiske prosedyrer som kan brukes til å oppheve blokkeringen av tårekanalene er:

 • Passerer en tynn tråd gjennom de indre hjørnene av øynene til de tårekanalene å presse noe rusk eller blokkeringer som hindrer fra tårer og slim blir drenert til nesen
 • Kirurgisk utvide den smale eller blokkert kanal, involverer fjerning av overdreven bein vekst, ansvarlig for blokkering eller innsnevring av tårekanalene
 • Kirurgisk delvis eller fullstendig fjerning av tåresekken - et organ som lagrer tårer skapt av lachrymal kjertel

Det er viktig å umiddelbart ta opp problemet med blokkerte tårekanalene, en gang diagnostisert. Venstre ubehandlet, vil blokkerte tårekanalene forårsake mye skade på øynene, som også kan føre til tap av synet. Det er bedre å holde rive kanaler stimulert som beskrevet i trinn detaljering behandling for å unngå mer alvorlige og kroniske episoder.