E2h

Hvordan å utføre et bryst selv eksamen

Det er 180 000 kvinner og flere i Europa alene som lider av brystkreft hvert år. Den tanken og figur er nok for deg å tenke på å gjennomføre en vanlig bryst selv eksamen. Den europeiske Kreftforeningen råder kvinner over 20 år til selv undersøke deres bryst månedlig. Det er lett å selv undersøke bryst riktig. Nedenfor finner du tips og instruksjoner om hvordan du skal utføre et bryst selv eksamen.

Hvordan å utføre et bryst selv eksamen. Forstå hva du skal observere og notere i å gjennomføre et bryst selv eksamen.
Hvordan å utføre et bryst selv eksamen. Forstå hva du skal observere og notere i å gjennomføre et bryst selv eksamen.

  • Forstå hva du skal observere og notere i å gjennomføre et bryst selv eksamen. Oppmerksom på eventuelle endringer i bryst, som alle skjellete hud, klumper, patcher, utslipp, og endringer i størrelsen på brystvortene. Det er bryst klumper som er ikke kreft, men de må likevel kontrolleres av legen din.
  • Har en samme selv eksamensdato av brystet ditt hver måned. Det er tilrådelig å undersøke deg selv 2-3 dager etter menstruasjonen. Hvis menstruasjonen har gått, og deretter velge en dag eller en dato som du lett kan huske å undersøke selv. Den første søndagen eller den første dagen i hver måned er en enkel dag / dato å huske.
  • Se på deg selv i speilet i å gjennomføre bryst selv eksamen. Gjennom dette vil du lett se noen endringer i form eller størrelse av brystet ditt, og du vil lett merke hvis det er noen dimpling og rynke brystvortene og huden.
  • Lås hendene på ryggen på hodet, og deretter skyve hodet forsiktig for å bøye brystet muskler. Observere og merke hvis det er unormalt i brystet ved å se nøye på deg selv i speilet.
  • Heve en arm over hodet, og deretter fortsette å undersøke deg selv med den andre hånden. Legge press å spore små deler av huden og dens underliggende vev ved hjelp av en sirkulær bevegelse, kile tilnærming eller en opp og ned bevegelse. Observere hver del av brystet ditt nøye. Ved hjelp av en olje, pulver eller lotion vil hjelpe deg å flytte fingrene jevnt på hudens overflate. Prøv å observere ditt bryst mens i dusjen for såpe skum vil hjelpe deg å flytte fingrene jevnt på huden din.
  • Observere hele brystet. Inkludere brystvorte områder og omkringliggende av armhulen i observasjon ditt. Switch armene deretter gjenta deg selv eksamen på den andre bryst. Fokus hvis det er skjellende flekker på huden din, fordi det ser ut som vanlig hud irritasjon, men det kan være en indikasjon på en uvanlig brystkreft som er kjent som Pagets sykdom.
  • Gjenta trinn 5 og 6. Nå, gjør det mens du ligger nede. Prop et håndkle eller en liten pute under skulderen av armen din som er over hodet.
  • Rådfør deg med lege raskt hvis det er noen hevelser, dimplings, forvrengninger, hudirritasjoner, scaliness, brystvorten tilbaketrekkingen, thickenings eller andre endringer. Ikke kaste bort dyrebar tid, ta kontakt med lege umiddelbart. Husk at det er bedre å være safe than sorry.

Regelmessig bryst selvransakelse vil hjelpe deg å bli din bryst som vil hjelpe deg legge merke til eventuelle endringer. For en grundig bryst selv eksamen, bør du kontakte lege for tips og råd.