E2h

Hvordan å ta en temperatur

I dag tar en persons temperatur er ganske enkelt med bruk av digitale elektroniske termometre. Man trenger bare å sette det inn i øret, trykker på en knapp, og bratsj, er temperaturen synlig på det digitale displayet. Men for de som trenger å ta en persons temperatur ved hjelp av en kvikksølv termometeret, kan oppgaven virke mer utfordrende enn det egentlig er.

Hvordan å ta en temperatur. En rask liten advarsel.
Hvordan å ta en temperatur. En rask liten advarsel.

Ved hjelp av en kvikksølv termometeret til å ta en persons temperatur er ganske mye delt inn i tre hovedtrinn: forberedelse, program, og til slutt lesingen av termometeret. Alle disse trinnene er ganske enkelt og kan raskt gjøres uten behov for mye praksis.

  • En rask liten advarsel. Kvikksølvtermometre er praktisk talt alltid laget av glass med en hul sentral linje der kvikksølv er til stede. Vær oppmerksom på at glasset kan sprekke og at kvikksølv er giftig ved svelging eller om det kommer inn ens øyne eller hud. Håndter termometre med forsiktighet og unngå å bruke dem for babyer eller svært små barn.
  • Forbered termometeret. Begynn med å dra termometeret ut av sin plastkapsling og med et stykke av bomull og litt rensevæske, sterilisere termometeret største sølvaktig metall tips. Den del av termometeret er hvor varmen av menneskekroppen utløser kvikksølv å stige slik at du å avgjøre hvor varmt en person er. Tørk dette med sterilisert bomull og gi termometeret noen rystelser lufttørke. Risting kan termometeret å "kjøle seg ned" og bosette seg for en mer nøyaktig lesing.
  • Bruk termometer. Vanligvis et termometer er plassert, metall-spissen først, i lommen på en persons armhulen. Det anbefales at armhulen er tørr (så håndkle personen ned litt på forhånd). Be personen om å slappe av og prøve å ikke flytte rundt. Et termometer trenger vanligvis å være under armhulen for rundt fire minutter å registrere en nøyaktig avlesning. Etter fire minutter, bare trekke termometeret fra armhulen. Det er nå klart for lesing.
  • Noen voksne foretrekker å ha termometeret plasseres under tungen i stedet for armhulen. Selv om dette kan virke merkelig for noen, kan det faktisk gi en mer nøyaktig avlesning av en persons temperatur. Termometeret bør steriliseres med alkohol (som nevnt tidligere) før påføring. Be personen om å åpne munnen og løfte tunge. Sett termometeret og få ham dekke det fullt med tungen. Fortell ham til å lukke sin munn og å holde posere for ca tre til fire minutter. I løpet av denne tiden, er det viktig å ha den personen lå stille og avslappet. Husk at denne termometer påføringsmetode gjøres best med voksne. Administrere det på denne måten til barn kan stave katastrofe, som barn har en tendens til å bite ned som kan føre til at glasset knuste.
  • Det er slikt som en anal termometer, som en gang var termometeret av valget brukes til babyer. Denne typen termometer påføres ved anus. Pass på at du faktisk ikke bruker en ved en feiltakelse hvis du planlegger å administrere termometeret muntlig.
  • Lese termometeret. Hold termometeret nær ansiktet ditt, og prøv å se hvor sølv linje av kvikksølv stopper langs omfanget av temperaturer merket på innsiden av glasset. Du bør være i stand til å se lesing lett. Hvis du har noen problemer, kan du prøve forsiktig rullende oppover eller nedover på termometeret, som lysreflekterende mot glasset kan være årsaken til dine problemer se lesing.


Når du er ferdig

Når du er ferdig, igjen, med litt bomull og isopropanol, sveip ned termometer og gi den et par vibrering for å kjøle seg ned. Avlesningen skal vise at det har gått ned fra 96-graders området. Glir tilbake i plast container og butikken for fremtidig bruk.