E2h

Hvordan å svare på et hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt kan være en skremmende ting, både for personen opplever det, og for de som vitne den. Selv om du ikke er interessert i det medisinske feltet, bør du likevel vite hvordan du skal reagere på kriser som hjerteinfarkt. Du vet aldri hvem som trenger din hjelp slik at du ønsker å være sikker på at du vet hvordan du gjør alt du kan for å hjelpe hjerteinfarkt ofre. Følg disse retningslinjene om hvordan å svare på et hjerteinfarkt.

Trinn 1

Hvordan å svare på et hjerteinfarkt. Kjenn faresignalene.
Hvordan å svare på et hjerteinfarkt. Kjenn faresignalene.

Kjenn faresignalene. Før du antar noen har et hjerteinfarkt, må du være sikker. Et hjerteinfarkt er sannsynlig er offeret føles ubehagelig press eller smerte i midten av brystet (tilsvarende dårlig). En eller begge armene hans kan føle ubehag eller sår, sammen med sin rygg, nakke og kjeve. Magen kan også være plaget ham. I tillegg er et klassisk tegn på et hjerteinfarkt kortpustethet (mulig inkludert brystsmerter). Alvorlig svetting, kvalme og svimmelhet eller ørhet er også symptomer på hjerteinfarkt og klare grunner til å kalle på hjelp.

Trinn 2

Ringe etter hjelp. Hvis du er vitne noen har et hjerteinfarkt, det viktigste trinnet som du må ta umiddelbart er å ringe etter hjelp. Hvis det er andre med deg, har dem ringe 911 eller den lokale ambulansetjenesten og be paramedics umiddelbart. Prøv ikke å forlate hjerteinfarkt offer alene. Men hvis du er den eneste andre personen rundt, kan du trenger å forlate hans eller hennes side midlertidig for å plassere det aldri så viktig telefonsamtale for medisinsk assistanse. Tilbake til hjerteinfarkt offeret så snart som mulig.

(Hvis du føler at du kan få personen til legevakten på ditt lokale sykehus raskere enn hjelp ville komme, så gjør dette. Bare aldri kjøre selv hvis du er den som har hjerteinfarkt.)

Trinn 3

Trinn 1. Ringe etter hjelp.
Trinn 1. Ringe etter hjelp.

Administrer HLR. Hvis personen som er å ha hjerteinfarkt går bevisstløs og slutter å puste, må du begynne å administrere HLR. En 911 operatøren skal kunne hjelpe deg gjennom det grunnleggende i denne. Det er enkelt å gjøre. Plasser offeret på ryggen. Sjekk hans luftveiene for å puste ved å sette øret nær nesen. Og så tips haken oppover. Knip nesen stengt. Med hodet fortsatt vippet, gi to dype puster, og deretter vente. Gjenta. Se etter en puls. Hvis det ikke er noen reaksjon, plassere hendene på bunnen av offerets brystkassen, rett i midten av brystet. Så i rask prosesjon, pumpe brystet 10 ganger med hælen av hånden din ved hjelp av full kraft. Vente på et svar. Gjenta to ganger hvis det er noe. Fortsett munn-til-munn redning puste og brystet pumping til hjelpen kommer.


Hvis hjerteinfarkt offer gjenvinner bevisstheten og begynner å puste igjen, rulle ham på sin side og prøve å gjøre ham så komfortabelt som mulig. Bli hos ham til hjelpen kommer. Og så må du huske å formidle til paramedics nøyaktig hva som skjedde og hva du gjorde for å svare på hjerteinfarkt.