E2h

Hvordan å stoppe smerte fra sensitive tenner

Få ting kan være så irriterende som tannproblemer. Sensitive tenner kan være spesielt irriterende, fordi denne tilstanden kan la deg i ubehag selv om tennene er relativt god helse. Hvis du ønsker å unngå smerter på grunn av sensitive tenner, her er noen tips som du må følge:

Hvordan å stoppe smerte fra sensitive tenner. Tannlege konsultasjoner.
Hvordan å stoppe smerte fra sensitive tenner. Tannlege konsultasjoner.

  • Tannbørste. Først av alt, sørg for at du bruker myke stritter tannbørster. Det finnes mange typer av tannbørster som blir produsert i dag. Den myke stritter tannbørster kan være litt dyrere, men de vil i stor grad redusere trykket at tennene får under tannpuss. Også sensitive tenner er vanligvis et resultat av sensitive tannkjøtt, og tannkjøttet er svært utsatt for børsting når du bruker hardt stritter tannbørste. Du bør også vurdere å bruke tannbørster som har et mindre hode enn vanlig, noe som kan være litt mildere på tannkjøttet.
  • Tannkrem. Neste, sørg for å velge tannkrem som er spesielt laget for sensitive tenner. Det er mange toothpastes som disse, for eksempel Proenamel og Sensodyne. Disse tannkrem inneholder ingredienser som hjelper fjerne følsomheten i tennene, i hvert fall mens du pusser tennene. Vanligvis har slike tootpastes inneholder en lammende agent som vil hjelpe tennene føler mindre smerte. Noen ganger kan du selv forlate tannkrem i munnen over natten slik at numbing handling blir mer uttalt.
  • Samlet oral hygiene. Pass også på at du praktiserer god oral hygiene generelt. For eksempel må du forsikre deg om at du pusser tennene minst to ganger om dagen, i minst fem minutter for hver børsting. Også sørge for at du gurgle med en antibakteriell munnvann, og at du tanntråd tennene. Grunnleggende oral hygiene vil holde munnen frisk og fri fra bakterier som kan svekke tennene og forårsake smerte. Munnhygiene tennene regelmessig vil også hindre oppbygging av tartar som kan føre til misfarging på tennene.
  • Tannlege konsultasjoner. I noen tilfeller kan imidlertid sensitive tenner være forårsaket av en underliggende tilstand som bare en tannlege kan diagnostisere. Hvis riktig tannbørste, tannkrem, og munnhygiene ikke fungerer for deg, bør du rådføre deg med din tannlege. Noen ganger, veldig sensitive tenner trenger sin egen medisin som bare tannlegen kan gi deg.
  • Mat. Pass også på at du velger den maten du spiser. Unngå mat som er overdrevet søt og overdrevet syrlig. Sukker kan akkumuleres i sprekkene i munnen, og forårsake bakteriell bygge opp som kan føre til betennelse og tann smerter. Syre kan erodere emaljen på tennene og føre til svekkelse av tennene dine. Sørg for at du også drikke rikelig med vann, slik at munnen din er ren til enhver tid.


Opp til femti prosent av alle mennesker vil lide av sensitive tenner på ett tidspunkt eller den andre. Med disse trinnene, bør du være i stand til å hindre tann smerter form eller, i det minste sørge for dine sensitive tenner mer håndterlig.