E2h

Hvordan å spise mer kalsium

Som du sikkert klar over

Som du sikkert klar over, er kalsium en av de viktigste komponentene i maten vi spiser. Kalsium, som er naturlig forekommende, er viktig for friske bein og tenner, samt generelle helse og en hel rekke andre fordeler. De fleste antar at de spiser nok kalsium i sitt daglige kosthold, men sannheten er at dette er ikke alltid tilfelle. Hvis du ikke spiser nok kalsium, tar kroppen det fra bein, noe som kan føre dem til å bli sprø over tid.

  1. Spise og drikke meieriprodukter. Melk og ost inneholder høye nivåer av kalsium. Hvis du er laktose intolerant eller ikke drikker melk, bytt til kalsium befestet soyamelk. Yoghurt, ost, melk, og selv iskrem inneholder kalsium. Du trenger ikke å drikke en liter melk for å få kalsium, for det er mange måter å variere kostholdet og fremdeles inkluderer meieriprodukter.
  2. Spise grønnsaker. Grønne grønnsaker blant annet brokkoli, grønne grønnsaker, spinat og bok choy inneholder kalsium. Selvfølgelig, de inneholder også mange andre vitaminer som er gunstig for helsen, noe som gjør dem et spesielt godt valg.
  3. Spis bønner, nøtter og fisk. Nyre, lima, og marine bønner inneholder kalsium. Så tørket fiken. Noen nøtter og frø inneholder også kalsium. Sardiner og laks med bein er flere kilder til kalsium. Mange av disse matvarene inneholder også gunstig fett og andre næringsstoffer som kroppen din trenger.
  4. Velg kalsium-forsterkede produkter. Kalsium-befestet tofu inneholder høyere konsentrasjoner av kalsium enn vanlig tofu. Kalsium-befestet appelsinjuice er en annen lett-å-finne produkt som inneholder kalsium. Selv om disse er en mindre naturlig måte å spise kalsium, er de fortsatt et utmerket valg for de som trenger å spise mer kalsium.
  5. Ta kosttilskudd. Hvis du synes det er vanskelig å få nok kalsium gjennom kosten alene, bør du vurdere kosttilskudd. Multivitaminer inneholder ofte opp til 200 mg kalsium per pille. Tums antacida har 200 til 300mg av kalsium per tablett. Hvis du trenger en mye mer kalsium enn hva du får gjennom maten du spiser, er det også kalsiumtilskudd med opptil 500 mg av kalsium i hver pille.
  6. Øk vitamin D forbruket. Vitamin D hjelper med kalsium absorpsjon. Sollys er en fin måte å øke vitamin D, det er også funnet i befestede melk. Prøv å spise mat som inneholder vitamin D til samme måltider som mat som inneholder kalsium.
  7. Unngå produkter som hemmer opptaket av kalsium. Koffein, salt og alkohol kan gjøre det vanskeligere for kroppen å absorbere kalsium du spiser. Hvis du reduserer inntaket av disse, vil kroppen din være i stand til å gjøre bedre bruk av kalsium du spiser.
Hvordan å spise mer kalsium. Spise og drikke meieriprodukter.
Hvordan å spise mer kalsium. Spise og drikke meieriprodukter.

De fleste trenger rundt 700mg av kalsium hver dag, selv om dette tallet avhenger av din alder og andre faktorer. Barn og eldre voksne vanligvis trenger mer kalsium enn andre, og kan trenge opptil 1200mg per dag.