E2h

Hvordan å sove bedre ved hjelp av en søvndagbok

Mennesker er vesener av vane

Mennesker er vesener av vane. Dette betyr at vi ofte følge visse rutiner og vaner, og vi gjør det vi er vant til å gjøre. Du våkner opp om morgenen, følge visse rutiner som å pusse tennene, helle melk for frokostblanding, dusjing og dressing opp for arbeid og lignende.

Søvn er en av aktivitetene som mennesker ikke kan klare seg uten, og søvn er ofte påvirket av vane, så vel.

De fleste mennesker har en sengetid

De fleste mennesker har en sengetid, og dette er ofte den timen der du allerede føler at du er sliten. Men vil noen mennesker opplever problemer med å sovne. Enda flere mennesker vil ha urolige netter, som de vil sovne, men ikke nå dypt søvn nivåer kalt REM søvn, der kroppen er på sitt mest avslappende tilstand, og hvor cellene regenerere seg selv.

Hvordan å sove bedre ved hjelp av en søvndagbok. Registrere søvn ganger.
Hvordan å sove bedre ved hjelp av en søvndagbok. Registrere søvn ganger.

Holde en søvndagbok vil hjelpe deg å sove bedre gjennom en rekke måter. Det vil hjelpe en søvnterapeut fastslå noen problemer du har med å sove, eller hvis du oppnå optimale nivåer av søvn.

Registrere søvn ganger. Selv om det er umulig å skrive noe mens du sover, bør du i det minste prøve å være så nøyaktig som mulig med ganger. For eksempel, når du er i ferd med å sove, noter ned at du begynner å legge seg ned og gå til sengs. Når du våkner opp midt på natten, oppmerksom på disse tider. Så snart du våkner opp, skrive ned omtrentlig tid du har sovnet. Legg også merke til den tiden når du våkner opp.

Skriv ned annen informasjon. Bortsett fra innspilling søvn ganger, vil du også trenger å skrive ned annen informasjon. Visste du drømmer? Hva hvor disse? Var du rastløs under søvn, eller gjorde du har en avslappet tid.

Du må også skrive ned andre ting du har gjort i løpet av dagen

Du må også skrive ned andre ting du har gjort i løpet av dagen. Disse vil omfatte mosjon, måltider, kaffe forbruk, røyking, og lignende. Disse vil hjelpe deg eller en søvnterapeut gjennomgå mulige årsaker urolig sover. For eksempel vil du kanskje oppdage at du har en vanskelig tid å sovne hvis du drakk kaffe etter lunsj tid. Eller at du har en mer behagelig, avslappet søvn hvis du trente i ettermiddag.

Mennesker er vesener av vane. Skriv ned annen informasjon.
Mennesker er vesener av vane. Skriv ned annen informasjon.

Være så nøyaktig som mulig. Mens det kan være vanskelig å ta opp faktiske søvn ganger, prøver å være så nøyaktig som mulig. Ikke endre søvnmønster og vaner bare for moro skyld gjør din journal ser mer interessant. Hensikten med en søvn journal er å finne ut hvilke vaner og aktiviteter du gjør som påvirker søvnen.

Dele informasjon med din terapeut eller lege. Du trenger for å holde en journal for et par uker, men du kan ha mer nytte å holde en søvndagbok i en måned eller mer. Dette vil hjelpe terapeuten diagnostisere deg for eventuelle kilder til problemer. Han vil også kunne anbefale ekstra trinn og vane endringer som kan hjelpe deg å sove bedre.

Søvn er en viktig del av våre liv

Søvn er en viktig del av våre liv. Gjennom søvn, vi hvile, regenerere, og vi lever ut våre lidenskaper og fantasier gjennom drømmer. En søvndagbok kan hjelpe deg å sove bedre ved å peke ut potensielle kilder til søvnløshet og søvnproblemer.