E2h

Hvordan å sitte med halebenet smerte

Halebenet smerte

Halebenet smerte eller halebenet smerte, kan være en ødeleggende tilstanden. Det resulterer ofte i ekstrem smerte når du sitter ned. Når du sitter, er det meste av kroppsvekten satt på halebenet din, i motsetning til stående, når vekten er fordelt til de andre bein i nedre rygg og hofte. Dette kan være et resultat av ulike forhold, for eksempel brudd, forstuet bein, sprekker, og selv forstuinger. Gravide personer også oppleve halebenet smerter, med den ekstra vekten de får i løpet av svangerskapet. Disse smertene kan også være forårsaket av idrettsskader eller andre traumer.

Finn ut årsaken. Det første du trenger å vite er kilden til halebenet smerte. Den beste måten å finne ut dette på er ved å gå til en lege som har erfaring med diagnostisering og behandling av dette. For mellomtiden kan du prøve hjemme rettsmidler og praksis som kan bidra til å minimere smerte, spesielt når man sitter.

Finn ut hva overflater føre til den verste smerten

Hvordan å sitte med halebenet smerte. Finn ut hva overflater føre til den verste smerten.
Hvordan å sitte med halebenet smerte. Finn ut hva overflater føre til den verste smerten.

Finn ut hva overflater føre til den verste smerten. Prøv å notere hvilke spesielle situasjoner forverre smertene. Er disse myke overflater som en sofa eller en myk stol? Er disse harde flater, en benk eller sitter på gulvet? Prøv å unngå å sitte på disse flatene som gjør vondt verre.

Bøye seg fremover mens du sitter. Mange lider av halebenet smerte synes det er lettere å sitte mens du lener deg fremover, bøye i midjen. Dette flytter vekten vekk fra halebenet og i stedet flytter mesteparten av vekten din på dine lår og rumpe. Denne måten, er vekten delt mellom dine egne baken, i stedet for å være fokusert på senteret, der halebenet er plassert. Prøv å unngå å lute, da dette vil forverre smertene.

Sitt på din fot eller ankel

Sitt på foten eller ankelen. Du kan også prøve å sitte med foten eller ankelen plassert under rumpeballe fra motsatt side. For eksempel kan du plassere din venstre fot under høyre rumpeballe. Dette gir en viss spalte mellom halebenet og overflaten av stolen, og derved redusere trykk og smerte på halebenet.

Ikke sitte i lengre varigheter

Finn ut hva overflater føre til den verste smerten. Bøye seg fremover mens du sitter.
Finn ut hva overflater føre til den verste smerten. Bøye seg fremover mens du sitter.

Ikke sitte i lengre tid av gangen. Prøv å unngå å sitte for lenge. Eller, i det minste prøve å unngå å sitte for lenge i en stilling. I stedet endre posisjon ved hyppige intervaller.

Prøv å veksle. Når du har funnet den beste posisjonen for å sitte, prøve å veksle mellom disse stillingene flere ganger.

Bruk en pute

Bruk en pute. Du kan også bruke en halebenet pute (kalt en halebenet pute). Disse vil bidra til å fordele vekten vekk fra halebenet din, for å minimere smerte.

Få opp sakte

Få opp sakte. Mange lider rapporterer at smertene forverres etter de står opp fra sittende stilling. Prøv å få opp sakte, i stedet for å stå rett opp.

Holde det stødig

Holde det stødig. Prøv å unngå å sitte når stolen er bumping eller risting. For eksempel kan du unngå å sitte ned på tog eller buss rides, fordi du har ingen kontroll over humper eller rister.

Når du arbeider med halebenet smerte

Når du arbeider med halebenet smerte, vil du ofte nødt til å kompensere ved å bruke andre sitteplasser stillinger. Pass på å ikke overbelastes andre deler av kroppen din, siden dette kan føre til smerter i de andre delene. Den beste tingen å gjøre er å konsultere med en lege eller helsepersonell, som kan gi deg medisiner eller andre behandlinger for å lindre halebenet smerte.