E2h

Hvordan å rehydrere noen som lider av en varme strøk

Hvordan kan du vite om man lider av heteslag

Hvordan kan du vite om man lider av heteslag? Heteslag skjer når kroppens temperatur øker på et nivå hvor systemet som regulerer kroppsvarmen fungerer ikke lenger. Dette er tydelig i eldre og barn. Vanligvis en person vil oppleve litt av kvalme, svimmelhet, en blussende ansikt, og noen ganger besvimelse. Dette er meget alvorlig og bør behandles umiddelbart eller det kan være dødelig. Når du ser symptomer på heteslag, ikke få panikk. Hold ro og husk følgende ting som du trenger å gjøre for å rehydrere at personen lider av heteslag.

  • Ting du trenger. For omgående, må du se etter en skyggefull flekk eller et kjølig sted fortrinnsvis en luftkondisjonerte rom. Hold telefonen i standby i tilfelle du trenger å ringe 911. Du vil også trenge kaldt vann, ispose fylt med is, og noe du kan bruke som en fan. Hvis det er et badekar i nærheten kan det være nyttig også, men det er valgfritt, og for beredskap formål.
  • Ring paramedics. Når noen er å ha en varme strøk, bør du ringe paramedics på en gang. Dette er allerede behandlet som en nødssituasjon, og hvis ikke gitt oppmerksomhet umiddelbart, kan føre til hjerneskade.
  • Hold offeret kjølig. Mens du venter på ambulansen ankommer, bør du gjøre alt for å holde offeret kult. Få offeret ut av varmen og situate ham / henne inne i et kjølig sted. En luftkondisjonerte sted er sterkt anbefalt, men hvis det er ingen air condition sted i nærheten, se etter et skyggelagt område. Hold demping våt klut på offerets hele kroppen for å holde kroppen kjølig. Del av å holde offeret kult er å fjerne klær. Dette vil hjelpe offerets huden å puste og forhåpentligvis vil sakte redusere hans / hennes temperatur.

    Fuktig på kaldt vann på offerets kropp, eller du kan dekke ham / henne med vått håndkle eller laken. Et annet alternativ, hvis det er nødvendig og hvis det er tilgjengelig, er å fylle et badekar med vann og suge ham / henne i det bare opp til halsen nivå. Bruk enten en manuell eller elektrisk vifte for å vindkast noen kald luft på offerets hud. Du kan også få en ispose og plassere den under armhulene og mellom lårene.

  • Forebygging. For å unngå heteslag fra selv skjer, bør du holde deg hydrert ved dinking mer vann, muligens mer enn du tar på en jevnlig basis, spesielt om sommeren. Unngå iført tykke klær, så mye som mulig slitasje bare løs og pastellfarget klær. Mørke farger absorberer mer varme enn lyse seg.

Husk å ikke få panikk når du oppdager noen opplever heteslag

Hvordan å rehydrere noen som lider av en varme strøk. Hold offeret kjølig.
Hvordan å rehydrere noen som lider av en varme strøk. Hold offeret kjølig.

Husk å ikke få panikk når du oppdager noen opplever heteslag. Offeret trenger din øyeblikkelig hjelp som når heteslag streik, han / hun ikke lenger ville være i stand til å hjelpe ham / henne selv. Offeret ville føle seg veldig svimmel og noen ganger ville hallusinere. For dette tilfellet, er det sterkt anbefalt å ringe legen med en gang. Også huske på å holde offeret hydrert hele tiden, holde ham / henne kjølig og inne et kjølig sted.