E2h

Hvordan å oppmuntre nyrestein å passere

Nyrestein er krystallisert urin kjemikalier

Nyrestein er krystallisert urin kjemikalier. De oppstår oftest hos menn, selv om kvinner er også disponert for å ha dem. Nyrestein kan vises i en person så unge som 20 til så gammel som 70 år. Store nyrestein forårsake alvorlig smerte og må fjernes kirurgisk. Små, men også smertefullt, kan overføres hjemme gjennom urinering. Faktisk, i andre tilfeller, de passerer uten varsel. Bestått nyre steiner kan ta timer eller dager, men hvor lenge generelt varierer fra person til person. For å få fortgang i prosessen, kan du bruke følgende tips.

Drikk mye vann. Drikke mye vann oppfordrer vannlating og derfor nyrestein passasje. Du bør drikke rundt seks til åtte glass vann eller mer avhengig av dine aktiviteter og hvor ofte du blir tørst. Bedre hvis du legger noen dråper sitron ekstrakt i vannet. Sitronsaft har sitronsyre som bidrar til å bryte ned nyrestein. Du vet at du drikker nok vann hvis urinen er lys gul i fargen.

Hvordan å oppmuntre nyrestein å passere. Ta en smertestillende.
Hvordan å oppmuntre nyrestein å passere. Ta en smertestillende.

Få litt mosjon. Forplikte deg til en fysisk aktivitet for å hjelpe mobilisering av nyrestein. Å ha nyrestein er ganske smertefullt og kan be deg om å tilbringe dagen liggende, men som faktisk gjør noe for å hjelpe bli kvitt nyrestein. Hvis du ikke kan flytte så mye som du vanligvis ville gjort, er det greit å tone ned dine aktiviteter litt og holde seg til enkle å gjøre øvelser. Faktisk, rask gange og går opp og ned trappene er som regel nok. Det viktigste er at du får kroppen i bevegelse.

Drikke øl. Øl kan selvsagt oppmuntre vannlating og hjelpe skylle ut nyrestein, så prøv å drikke øl en gang om dagen. Andre væsker, imidlertid ikke anbefales spesielt de som er og kullsyreholdig koffeinholdige. Slike kan gjøre deg dehydrert og derfor hindre passasje av nyrestein.

Ta en smertestillende. Legen din kan forskrive deg med medisiner for å lindre smerter forårsaket av tilstedeværelsen av nyrestein. Over-the-counter smertestillende kan også hjelpe.

Nyrestein er krystallisert urin kjemikalier. Spis mat med høyt citrates.
Nyrestein er krystallisert urin kjemikalier. Spis mat med høyt citrates.

Spis mat med høyt citrates. Citrates arbeid for å hindre kalsium fra amassing. Kalsium er blant de stoffene som danner nyrestein, så når det er for mye kalsium, nyre steiner er sannsynlig å vokse stort. Druer, appelsiner og gulrøtter er funnet å ha tilstrekkelig mengde citrates.

Sil urinen. Når du tisser, kan du bruke en urin sil for å finne ut om nyrestein har allerede passert. Hvis de har, bringe nyrestein til legen din, slik at han kan se undersøke dem og identifisere deres kjemiske innhold og til slutt deres type.

Hvis du føler ekstrem smerte og produsere rosa urin (som betyr urinen har et snev av blod), umiddelbart gå til legen din. Det kan være at nyrestein har hindret urin flow. Andre symptomer som feber, kjøling, og oppkast kan også nødvendiggjøre øyeblikkelig legehjelp. Husk også at nyrestein er sannsynlig å skje igjen, så får spørre legen din hva livsstil endringer du må gjennomføre for å unngå å ha dem.