E2h

Hvordan å mate en laktose intolerant pjokk

Når en pjokk ikke produserer enzymet laktase, han sies å være laktose intolerant. Dette enzymet produsert i cellen slimhinnen tynntarmen bryter ned sukker (laktose) som finnes i meieriprodukter som melk, ost og iskrem.

Symptomer på laktoseintoleranse

Hvordan å mate en laktose intolerant pjokk. Symptomer på laktoseintoleranse.
Hvordan å mate en laktose intolerant pjokk. Symptomer på laktoseintoleranse.

Virkningene av laktoseintoleranse er ofte smertefullt, spesielt for små barn. Etter at et barn forbruker meieriprodukter, hvis hun er laktoseintolerante, vil en eller flere av følgende symptomer observeres.

 • Oppblåsthet
 • Overflødig gass
 • Magekramper
 • Flatulens
 • Diaré
 • Kvalme

På grunn av smertene

På grunn av smertene, forårsaket av magekramper, kan laktoseintolerante småbarn gråte uendelige eller periodisk til symptomene forsvinner. Observere din pjokk for plutselige rop som kan vekke henne fra søvne eller avbryte henne aktivitet når hun er våken. Lage en matdagbok og skrive ned alt som din pjokk spiser, hvilken tid hun spiser og hva symptomene følger etter. Hvis du mistenker at din pjokk er laktoseintolerante, bringe henne til barnelege umiddelbart for riktig diagnose og behandling.

Mate en laktose intolerante barn

 • Mate dine pjokk laktosefri mat. Soya og ris produkter er matet til laktoseintolerante småbarn. Det finnes en rekke soyamelk og laktosefritt melk tilgjengelig i markedet. Disse laktosefri Produktene er beriket med kalsium for å gjøre opp for kalsium finnes i vanlig melk.
 • Undersøke mat etiketter. Alltid sjekke innholdsstoffene i matvarer som du planlegger å mate din pjokk. Ikke gi din pjokk noe mat produkt som inneholder følgende som den viktigste ingrediensen: melk, melketørrstoff, tørket melk, melkepulver, laktose, melk biprodukt, curds og myse. Noen matvarer som brød, kaker og kjeks kan inneholde tålelig mengder laktose.
 • Gi bare små mengder meieri. Hvis du planlegger å mate pjokk meieriprodukter, velge produkter med mindre laktose som ost og yoghurt. Kombiner disse med ikke-meieri matvarer som brød, kjeks eller pasta. Bare mate henne en liten mengde for ikke å utløse symptomene på laktoseintoleranse.
 • Gi andre matvarer rike på kalsium. Kalsium er viktig for vekst og god benhelse. Meieriprodukter er normalt den viktigste kilden til kalsium for småbarn. Men, de er ikke den eneste kilden. Grønne bladgrønnsaker (så vel som andre typer grønnsaker), frukt, visse typer fisk (som laks og sardiner), bønner og kalsium forsterkede frokostblandinger er mulige alternativer til meieriprodukter.
 • Forskning på laktosefri mat. Snakk med en ernæringsfysiolog, en registrert dietetiker eller barnelege for å få råd. Be om en liste over ulike matvarer som enhver laktose intolerant pjokk kan håndtere. Lage et måltid plan for pjokk med den rette kombinasjonen av laktose-fri mat.
 • Har rett medisin for hånden. Din barnelege vil foreskrive medisiner for å ta symptomene på din pjokk barnets tilstand. Mylicon og gass-X er merkenavn for simetikon inneholder medisiner foreskrevet for å lindre smerter forårsaket av gass.

På grunn av smertene. Mate en laktose intolerante barn.
På grunn av smertene. Mate en laktose intolerante barn.

Vær tålmodig med pjokk hvis hun har blitt diagnostisert som laktose intolerant. Forvente seg å være irritabel til tider når symptomene på laktoseintoleranse er til stede.
Småbarn som er laktose intolerant erfaring gass, oppblåsthet, mage kramper og diaré. Disse symptomene vanligvis vises en time etter inntak meieriprodukter. Sørg for å følge barnelege råd om hvordan håndtere barnas laktoseintoleranse. Ikke glem å spørre lege hvis din pjokk vil dra nytte av kalsiumtilskudd. Riktig kosttilskudd ledelse er nøkkelen til å hjelpe din pjokk slå laktoseintoleranse.