E2h

Hvordan å leve med laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse stammer fra en manglende evne til å fordøye laktose, og mange voksne sliter med å håndtere denne tilstanden. Siden voksne har generelt mindre laktase (enzymet som fordøyer laktose), melkeprodukter er mye vanskeligere på magen og fordøyelsessystemet. Hvis du finner ut at du og laktose ikke er enig, kan du følge disse retningslinjene om hvordan å leve med laktoseintoleranse.

Trinn 1

Hold deg unna melk. Dette kommer til å bli en tøff en for iskrem elskere, men hvis du er laktose intolerant, må du holde deg unna melk og melkeprodukter. Unngå å spise noe som er laget av melk, inkludert iskrem, ost, melk (fløte), yoghurt og selv melk pulver. Alle disse produktene inneholder laktose, som vil føre til at laktoseintoleranse å blusse opp.

Hvordan å leve med laktoseintoleranse. Være en bevisst forbruker.
Hvordan å leve med laktoseintoleranse. Være en bevisst forbruker.

I tillegg må du ikke spise noe som er laget med myse eller curds. Dette er produkter laget av ost, som er laget av melk. For å være sikker, bare unngå noe gjort med melk eller dets biprodukter.

Trinn 2

Være en bevisst forbruker. Når du gjør din dagligvarehandel shopping, kan du komme over visse elementer som er merket som "meieri gratis". Før du fyller handlekurven med dem, ta deg tid til å lese ingredienser på etiketten. Du kan bli overrasket over å finne at noen av disse produktene fremdeles inneholder melkeprodukter. To eksempler er creamers og pisket pålegg. Vet hva du forbruker, og ikke være raske til å godta hva etiketten forteller deg eller ditt fordøyelsessystem vil bli lider.

I tillegg, se hva medisiner inneholder. Få mennesker tenker på det, men over-the-counter og reseptbelagte legemidler kan også inneholde laktose. Snakk med din lege eller apotek for å sikre at medisiner ikke kommer til å forverre din laktoseintoleranse. (Dette gjelder for vitaminer og kosttilskudd også. Se etter laktosefrie merkevarer.)

Trinn 3

Endre din handleliste. Ta en laktose enzymet.
Endre din handleliste. Ta en laktose enzymet.

Endre din handleliste Hvis du savner å ha melk og melkeprodukter i kostholdet ditt, trenger du ikke å gjøre uten -. Minst, ikke helt. Du kan fortsatt finne laktose-redusert melk på supermarkedet, og det bør slukke tørsten for en kald glass melk. Du kan også prøve å gjøre overgangen til soyamelk. Det smaker ikke akkurat det samme som kumelk, men det vil ikke skape kaos på fordøyelsessystemet heller. Hvis du ikke er sikker på om kjøpmann bærer det, er alt du trenger å gjøre er å be en butikk kontorist, og han eller hun bør være i stand til å henvise deg til de mange matvarer rettet mot de med laktoseintoleranse.

Trinn 4

Ta en laktose enzymet. Slutt, hvis du er klar til å leve med laktoseintoleranse, er det alltid en god idé å holde noen laktose enzymer med deg til enhver tid. Dette er rett og slett tabletter som du tar før du spiser som vil hjelpe kroppen din å fordøye laktose. Disse er tilgjengelige uten resept (for eksempel Lactaid), og vil tillate deg å holde noen melkeprodukter i kostholdet ditt. Ved å holde en stash av disse pillene i vesken eller bil, kan du ta dem når du spiser ute. Det er en fornuftig måte å leve med laktoseintoleranse.