E2h

Hvordan å identifisere et barn med cerebral parese

Cerebral parese er en gruppe av ikke-progressive, men varig motoriske sykdommer som kan påvirke personens bevegelser, balanse og holdning. I mange tilfeller vises denne tilstanden i løpet av de første årene av livet, om tre år.

I cerebral parese

I cerebral parese, området av hjernen som er ansvarlig for bevegelse og balanse blir skadet eller ikke utvikler skikkelig. Den manifestasjoner ikke forverres med tiden, men vil helt sikkert føre begrenset aktivitet for pasienten. Motor-relaterte manifestasjoner kan ofte være forbundet med sensoriske forstyrrelser, persepsjon, kognisjon, adferd og kommunikasjon forstyrrelser. Beslagene kan også være tilstede i perioder.

Hvordan å identifisere et barn med cerebral parese. Være opptatt av å observere for endringer i mobilitet av barnets ben og armer.
Hvordan å identifisere et barn med cerebral parese. Være opptatt av å observere for endringer i mobilitet av barnets ben og armer.

Cerebral parese kan kategoriseres i tre typer. Den første er den spastisk type som er preget av spastisk diplegia eller stivhet og vanskeligheter med bevegelse av begge beina. Lammelse av armen lik med Erb parese eller med plexus brachialis parese er tydelig. Den andre typen er den athenoid eller dyskinetic form som er manifestert ved muskel tone svingninger som mild til moderat rykninger og vanskeligheter av tungen som fører til problemer med å suge og svelge. Den siste typen er den ataxic cerebral parese, som er preget av ustø gange og føtter koordinering.

Det finnes ingen spesifikk kur for denne lidelsen å date

Det finnes ingen spesifikk kur for denne lidelsen til dags dato. Medisinske fagfolk bare tilby begrenset behandling og informasjon for å hindre komplikasjoner som kan oppstå med cerebral parese. Behandlingsprogrammer for denne lidelsen omfatter medisiner, fysisk og tale terapi, og bukseseler å støtte pasientens kropp. Regelen av tommelen er å hjelpe pasienten har en sjanse til å leve et bedre liv ved å oppdage sykdom på et tidlig alder.

Her er de vanligste fremgangsmåten for å identifisere et barn med cerebral parese.

I cerebral parese. Det finnes ingen spesifikk kur for denne lidelsen å date.
I cerebral parese. Det finnes ingen spesifikk kur for denne lidelsen å date.
  1. Være opptatt av å observere for endringer i mobilitet av barnets ben og armer. Dette ser for progresjon og identifikasjon av cerebral parese type. Se etter merkelige, stiv og Odd bevegelser som gjøres av barnet.
  2. Se opp for barnets matvaner. Se opp for vanskeligheter med å svelge, suge, tunge utstikket, og siklende.
  3. Være opptatt med barnets motoriske utvikling. Hvis et barn synes å lære en motorisk aktivitet ved lav hastighet, kontakt lege, da dette kan være en av symptomene på tilstedeværelsen av cerebral parese.
  4. Et barn på 2 måneder og oppover som ikke kan kontrollere hodet riktig eller har stive ben når de utføres kan være et tegn på cerebral parese.
  5. Et barn på 6 måneder og oppover som bare bruker én hånd mens du holder den andre i en neve når nå noe kan også være et tegn på cerebral parese.
  6. Et barn på 10 måneder og oppover som presser en hånd og ett bein mens du drar venstre ekstremiteter ved gjennomgang er et annet tegn på cerebral parese.
  7. Et barn som er mer enn 12 måneder gammelt, men fortsatt ikke i stand til å gjennomgå og står kun med støtte kan være lider av tidlige tegn på cerebral parese. Se opp for sensorisk, læring, hørsel og syn vanskeligheter.

Riktig identifisering og tidlig diagnostisering av cerebral parese i henhold til retningslinjene ovenfor kan være til stor hjelp for å bevare det som er igjen for pasienten. Skjønt, det er ingen kur for denne lidelsen, kan behandlingen program sikkert hjelpe barnet håndtere opp, funksjon og leve mer effektivt.