E2h

Hvordan å holde stemmebåndene hydrert

Stemmebåndene, mer nøyaktig kalles vokale folder, er et par av slimete infoldings strukket langs strupehodet eller voicebox. Deres kontinuerlig vibrasjon gir stemmen som blir hørt.

Stemmen er den primære metoden for å uttrykke seg og kommunisere med andre. For sangere, skuespillere og artister er imidlertid stemme hva som til slutt definerer dem, deres karrierer, og ærlig, deres inntekt. Således å opprettholde den beste stemmen mulig å holde tritt med alle typer forestillinger, må stemmebåndene være godt hydrert. En tørr sett av stemmebåndene gir vei til å stemme sprekker og muligens sår hals, som er definitivt uakseptabelt og risikabelt for karrieren.

Hvordan å holde stemmebåndene hydrert. Fordamping.
Hvordan å holde stemmebåndene hydrert. Fordamping.

Derfor, her er noen utprøvde metoder du kan gjøre for å sikre at du har fuktige stemmebåndene:

  • Vann. Ingest minst 8-10 glass (minst 250 ml hver) av decaffeinated væsker daglig. Dette inkluderer vann og fruktjuicer. Unngå kaffe, te og brus som de faktisk fremmer tørking i stedet for fuktighet. Hydration fremmer bare store stemmebåndene, men godt kropp, sjel og sinn. Tips: For å holde styr på væskeinntaket på minst 2 liter, kan du velge å fylle to tomme 1-liters brusflasker med koffeinfri drikke valgfrihet. Så i løpet av dagen, trekker dine drinker fra disse to flasker slik at du kan være i stand til å anslå hvor mye du har brukt og hvor mye du fortsatt trenger å ta.
  • Fordamping. Opprettholde generelle hydrering selv når du sover. Du kan gjøre dette ved å plassere en vaporizer ved din seng. Vaporizers har også fordelen av beroligende hodepine og fremme sunn avslapping. En annen er å drikke minst ett glass vann før du sover spesielt etter å pusse tennene.
  • Pastiller. Ta i noen hals lozenges eller mer populært kjent som hoste drops. Vanligvis er disse inneholder litt av bedøvelse, så sørg for at du velger ikke-numbing variant hvis mulig. Pastiller har muligheten til å smøre halsen og avlaste irritert vev. I tillegg har noen typer lagt antibakterielle egenskaper som kan doble som pusten fresheners.
  • Tyggegummi. Hvis du føler at du har en tørr munn, tygge din favoritt tyggegummi som dette stimulerer spyttproduksjon og dermed tjene som en naturlig fuktighet pels for baksiden av halsen din. Husk å spytte ut tyggegummi som det begynner å tørke fordi stedet for å produsere spytt, pleier det å fordøye det.
  • Antihistaminer. Avstå fra å ta antihistaminer (Claritin eller Benadryl) eller decongestants. Husk at disse stoffene brukes til å "tørke" sinus og hals, noe som gjør dem nyttige for tilfeller av rennende nese eller allergi. Dessverre er disse stoffene tørke ut stemmebåndene, også! Non-hals tørking alternativer er homøopatiske midler, dampbad, eller nasal rødme.
  • Slappe av og hvile. Sist men ikke minst, slappe av og hvile stemmebåndene. Dette er det viktigste steget, men alltid tatt for gitt av mange. Det er ingen bedre måte å maksimere funksjonene til de stemmebåndene enn å la dem hvile og krefter fra anstrengende handling.


Bare følg tipsene ovenfor, og du vil sikkert være i stand til å synge deg gjennom en konsert med en lek!