E2h

Hvordan å hindre MS

Multippel sklerose

Multippel sklerose, eller MS som det er referert til i de medisinske kretser, er en sykdom som er ofte funnet angripe sentralnervesystemet av kroppen. Nærmere bestemt er det et velkjent autoimmun sykdom som kan føre til en rekke nevrologiske og fysiske symptomer som hodepine og migrene, hukommelsestap, uforklarlig smerter i nervene, kroniske fatigues, og manglende evne til å tenke klart. Mens medisiner for å forebygge og behandle denne sykdommen har blitt vanlig og lett tilgjengelig kommersielt, kan du øke dine forebyggende tiltak mot denne sykdommen gjennom disse praktiske tipsene.

  • Få sjekket ut. Selvfølgelig, hvis du opplever disse symptomene for en god stund nå, ville det beste som du bør gjøre er å besøke en lege og få deg diagnostisert. En serie av tester som en MR, blod verker, og cerebrospinal analyse kan være nødvendig. Faktisk ville det være klokt å gjøre dette til en årlig vane om du viser symptomer eller ikke. Får en lege til å sjekke deg ut er alltid den beste måten å forhindre noen form for sykdom, langt mindre multippel sklerose.
  • Mer kaffe takk. Nyere studier har vist at koffein, tatt i store mengder daglig, kan i stor grad påvirke kroppens motstand mot multippel sklerose. Teknisk sett er ca 8 kopper eller mer om dagen av koffein fylt drikker som cola, kaffe og te anbefales å effektivt hindre MS. Nå, selvsagt, vil inntak av denne mengden være usunn som for mye av en god ting er alltid dårlig. Men du kan betale for ca 2 til 3 kopper daglig. Dette bør i det minste gi deg en viss beskyttelse mot MS.
  • Øke vitamin D-inntak, definitivt. Du kan enkelt redusere risikoen for MS med minst 35 prosent hvis du opprettholde en vitamin D rik diett. Studier har vist at sjansene for å få MS kuttes ned betydelig når en person sjenerøst forbruker store mengder av vitamin D daglig. Frukt og grønnsaker samt fisk og meieriprodukter er sterkt anbefalt for kostholdet ditt. Det kan være lurt å supplere kostholdet enda mer ved å ta kommersielt produsert vitamin D kapsler i tillegg.
  • Prevensjon er bra. Ifølge noen studier, kan bruk av oral prevensjon eller prevensjon redusere risikoen betraktelig for kvinner. Dette skyldes det faktum at jo høyere østrogen nivå er bedre immunsystemet du vil ha. Så hvis du er en kvinne, bør du vurdere å ta p-piller regelmessig. Det vil ikke bare øke din østrogen nivå, men det vil også hjelpe deg i familieplanlegging.
  • Redusere forbruket av spesifikke typer mat. Ifølge ekspertene kan mais, havre, hvete, bygg, og annet korn bidra til risikoen for å pådra MS i systemet. Så, er det foreslått å redusere inntaket av disse typer mat. Erstatte disse typer mat med mer biff, fjærfe, og meieriprodukter som disse kan redusere sjansene for MS utvikling.

Hvordan å hindre MS. Øke vitamin d-inntak, definitivt.
Hvordan å hindre MS. Øke vitamin d-inntak, definitivt.

Nå, noen av tipsene nevnt her er noe aggressiv og bør tas med en slags sunn fornuft. For eksempel overdosering med koffein og kjøtt kan utsette deg for andre risikoer til side MS. Så sørg for å holde ting i perspektiv når det gjelder å implementere disse forebyggende tiltak.