E2h

Hvordan å helbrede følelsesmessig fra voldtekt

En traumatisk opplevelse som voldtekt virkelig trenger mye tid for å bli frisk. Noen mennesker opplever massive psykologiske endringer, og støttesystemer må være i utstyr for å hjelpe voldtatte overlevende fullt for restitusjon. Healing kan ta litt tid, men så mange overlevende kan bevitne, er det ikke en helt umulig ting. Her er fremgangsmåten i healing følelsesmessig fra voldtekt:

  • Gå gjennom den følelsesmessige stadier av sorg. Noen voldtektsofre tendens til å bli fristet til å sette på en nummen maske av fornektelse for å holde dem fra følelsen av smerte. Dette er ikke sunt i det lange løp. Det er fortsatt best å erkjenne følelsene av sorg, smerte, forlegenhet, skam, skyldfølelse og sinne som kan komme ut av din erfaring. Gå gjennom stadier av følelser er veldig smertefullt, men senere vil du være i stand til å bevege seg fremover lettere fordi du er i stand til å håndtere dine problemer ved vendt dem og ikke hyller dem.
  • Åpne opp til noen som du kan stole på. En venn, rådgiver, prest eller andre omsorgsfulle mennesker som du stoler på og er sikker på ikke vil bryte tillit er din største alliert. Det er noen grupper som spesialiserer seg på dette, og du kan dra nytte av det også. Hvis du åpner opp til noen som du kan stole på, kan du slippe alle negative følelser, og dette vil hjelpe deg mye i din helbredelse. Finn en god lytter som kan føle og gi deg den hjelpen du trenger på dette stadiet.
  • Positivt bekrefter selv. Selv om du har en masse folk som hjelper deg å takle, er det også viktig for deg å positivt bekrefter selv fra tid til annen. Dette kan innebære små ting som å plassere påminnelser på veggen på soverommet. Du kan også finne positiv aksept ved å få et rent rulleblad og begynne på nytt på et nytt sted eller ta en ferie i et svært sikkert område. Bare fortsette å oppmuntre deg selv på best mulig måte.
  • Engasjere seg i healing meditasjoner Healing meditasjoner hjelpe deg å visualisere hva du ønsker å bli i fremtiden:. En helbredet person. Uansett hva din åndelige orientering, er det best at du nære din sjel og ta del i aktiviteter som involverer helbredelse. Meditasjon er veldig kraftig og det knapt koster deg noe å gjøre det. Du kan gjøre det selv i ditt hjem eller på noen høytidelig sted for refleksjon og bønn.
  • Søke profesjonell hjelp. Det er svært viktig at du er i stand til å søke profesjonell hjelp på dette punktet i livet ditt. Ikke bære alt alene. Du trenger all den hjelpen du kan få. En ekstraordinær hendelse som voldtekt ikke gå ubemerket psykologisk. Ta medisiner hvis du må, på råd fra en psykiater.


Hvordan å helbrede følelsesmessig fra voldtekt. Gå gjennom den følelsesmessige stadier av sorg.
Hvordan å helbrede følelsesmessig fra voldtekt. Gå gjennom den følelsesmessige stadier av sorg.

Det er viktigst å fortsette å være robust og konsistent i trinnene du har tatt for å helbrede deg selv følelsesmessig fra en smertefull opplevelse som voldtekt. Også alltid huske på at det som skjedde er ikke din feil og du ikke "fortjener" det. Ingen fortjener den slags erfaring. Hold ut for hva som ikke dreper deg gjør deg sterkere. Og selv om det virker håpløst smertefullt på et bestemt fase av livet, ha håp i det faktum at tiden kan lege alle sår og virkelig bidra til å drive deg til å gjøre en ny start.