E2h

Hvordan å ha glaukom

Glaukom sparer ingen

Glaukom sparer ingen. Unge og gamle, selv nyfødte babyer, er tilbøyelige til å ha det. Med andre ord, kan det slå til når som helst, uansett alder. Det er nå regnet som en av de viktigste årsakene til blindhet. Men her er gode nyheter. Glaukom kan behandles, spesielt når det er diagnostisert veldig tidlig. Du må gjennomgå tilsyn medisiner og / eller kirurgi for å redde deg fra å være blind. Selvfølgelig har glaukom er ikke så enkelt. Her er noen av de tingene som du trenger å vite om det:

Hvordan å ha glaukom. Forbered deg på å senke trykk i øyet.
Hvordan å ha glaukom. Forbered deg på å senke trykk i øyet.

  • Forbered deg på å senke trykk i øyet. Dette er første skritt i å forberede deg for prosedyren. Forvent legen din for å foreskrive god øyedråper, slik at du kan forbedre din trykk i øyet. Også, lytte til legens spesielle bestillinger. Du må strengt følge dem. Hans ordre er i hovedsak ment å tilstand øynene for operasjonen.
  • Finn ut hva som skal skje etter operasjonen. Knowing "kjølvannet" kan hjelpe deg å justere fysisk, mentalt og følelsesmessig. Så informere deg om "realitetene". Det finnes ulike laser kirurgi typer i behandling av glaukom. De er alle ment å minske trykk i øyet og å motvirke eventuelle synstap. Så, etter inngrepet, kan du allerede ved lov til å gå hjem. Øynene (eller bare en av to) kan være bandasjert. Du må kanskje bære litt smerte, også. Be et familiemedlem eller en venn til å hjelpe deg rett etter operasjonen. Er du definitivt kommer til å avhenge assistenten til å kjøre deg hjem etter operasjonen og gå gjennom de første dagene etter.
  • Forstå de nødvendige rutiner. Etter operasjonen må legen din for å liste ned dine medisiner, fra øyedråper til salver. Ikke gå glipp av noe å garantere rask gjenoppretting, inkludert bruk en oppdatering. Du bør også være oppmerksom på forholdsregler. Forstå at dine aktiviteter er definitivt mer begrenset. Du er ikke engang lov til å bøye eller bøye over. Du kan ikke tvinge deg selv til å løfte tunge ting.
  • Følg din check-up planen etter at øyeoperasjon. Legen må overvåke og vurdere din tilstand. Han må se om healing er "normal". Han kan også anbefale noen justeringer, spesielt hvis det er noen "avvik" fra din helbredelsesprosess. I løpet av dine postoperative kontroller, diskutere med legen din eventuelle irregulære visuell symptom på at du kan ha opplevd. Er du lider av synstap? Ser du glorier, spesielt når du ser rundt lysene? Er øynene dine får rødt? Føler du litt smerte? Er øynene dine begynner å se "tåkete"? Spy du?


Det er viktig å be om en omfattende årlig synsundersøkelse

Det er viktig å be om en omfattende årlig synsundersøkelse, selvfølgelig, inkludert den kritiske glaukom testen. Hvis glaukom er arrestert tidlig, kan du spare deg selv fra å bli blind. Risikofaktorer for glaukom inkluderer alder (over 40 år), rase (japansk, nordisk, russisk, Inuit, irsk, latinamerikansk eller afrikansk-europeiske), avstamning (familie historie), og helsetilstand (f.eks dårlig syn, hvis du lider av diabetes, hvis du tar steroider). Spar deg selv, din familie og dine venner fra trusselen om glaukom. La dem vite fakta.