E2h

Hvordan å gjenkjenne ulike typer hjertesvikt

Hjertesvikt eller hjertesvikt er en av de viktigste årsakene til dødsfall av voksne rundt om i verden. Dødsfall er ikke avtagende, og mennesker som lider av denne sykdommen blir yngre. Mens det er prosedyrer, medisiner og hjerte behandlinger tilgjengelig for å påvise eller undertrykke koronarsykdom og koronar hjertesykdom, riktig behandling, for eksempel nok mosjon og en sunn livsstil er viktig å holde tusenvis av hjerteslag unna denne livstruende sykdom.

Hvordan å gjenkjenne ulike typer hjertesvikt. Systolisk hjertesvikt.
Hvordan å gjenkjenne ulike typer hjertesvikt. Systolisk hjertesvikt.

En hjertesvikt faller inn i to hovedkategorier, systolisk og diastolisk hjertesvikt .

  1. Systolisk hjertesvikt. Denne hjertesvikt betyr at hjertet er ute av stand til kontrakt. Når dette skjer, blir hjertet ikke da være i stand til å pumpe og sirkulere nok blod til kroppen. Noen ganger hender tilstanden kalles lungestuvning også sammen en systolisk hjertesvikt når blod streaming til og fra hjertet og lungene er ikke i stand til å skaffe trykk til å holde syklusen, og dermed, kan blod overdrevet strømme inn i lungene.
  2. Diastolisk hjertesvikt. Denne tilstanden oppstår når hjertet ikke er i stand til å hvile skikkelig etter behov. Så når hjertet blir stive eller stiv, kan det ikke være fylt med nok blod det krever å fungere godt. Blod og andre kroppsvæsker kan tendens til å hope seg opp i ekstremiteter av kroppen som føtter eller ankler og skuldre.

Hjertesvikt kan også bli klassifisert i henhold til side av hjertet som er involvert:

  1. Venstre hjertesvikt. Den venstre side av hjertet er ansvarlig for fordelingen av oksygenrikt blod fra lungene til resten av kroppen. Svikt i venstre side av hjertet betyr da det ikke er tilstrekkelig oksygenert blodtilførsel. Dette kan også være forårsaket av andre medisinske tilstander som arytmi, hypertensjon, hjerte ventil sykdom og kardiomyopati. Symptomer på denne sykdommen inkluderer kortpustethet, generell følelse av tretthet, og væskeopphopning i lungene.
  2. Høyre hjertesvikt. Forårsaket av samme betingelser for venstre hjertesvikt, betyr rett hjertesvikt blodet fører lunger, så det er ikke nok press for å pumpe blodet til å gå tilbake opp hjertet og fortsette som sirkulerer i kroppen. Symptomer på denne sykdommen inkluderer generalisert ødem, forstørret lever, og væskeopphopning.
Diastolisk hjertesvikt. Venstre hjertesvikt.
Diastolisk hjertesvikt. Venstre hjertesvikt.

Følgende er en liste over hjerte feil som anses å være de beste helbredelig typer: Ernæringsmangler relatert hjertesvikt, høyt blodtrykk relatert, Diabetic kardiomyopati relatert, legemiddelindusert kardiomyopati relatert, anemi relatert, graviditet relatert og beri beri relatert hjertesvikt.

Det er sjeldne typer hjertesvikt slik som: Kokain kardiomyopati relatert, Myokarditt relatert, myxedema relatert, polycytemi vera relatert, karsinoid syndrom relatert, og Tiamin mangel relatert hjertesvikt.

Det er mange årsaker til hjertesvikt (enten akutt eller kronisk hjertesykdom), og noen av dem er til og med medfødt, men viktigere, bør voksne med risiko ta riktige generelle helsetiltak. Det er alltid best å ha regelmessig helsesjekk-ups. Konsultere legen din umiddelbart hvis du opplever noen problemer med å puste eller brystsmerter. Tidlig påvisning er første skritt i å bekjempe denne livstruende sykdom.