E2h

Hvordan å gjenkjenne symptomene på varmeutslett

Selv om varmeutslett er vanlig blant barn

Selv om varmeutslett er vanlig blant barn, kan det skje med voksne også. Heat utslett, også kalt miliaria, er en hud tilstand som, men ikke like alvorlig som andre hudsykdommer, kan vise seg å være svært belastende. Til riktig adresse varme utslett, er det viktig at du vet hvordan du skal kjenne sine symptomer. Følgende guide kan hjelpe deg.

  • Forstå årsaken til varme utslett. Som navnet tilsier, skjer varme utslett i et ekstremt varmt vær. Når været er varmt, svettekjertlene kontinuerlig produsere svette. Når svetten ikke fordamper så raskt som det skal, forblir den i porene, forårsaker blemmer.
  • Innse at varme utslett kan vises på mange områder. Heat utslett på steder der det er blokkert svettekjertlene. Vanligvis vises varme utslett i ansiktet, magen, nakke, rygg, armhulen, og på områder der det er hudfolder. Områdene som ofte gnir mot klær er også tilbøyelige til å ha varme utslett.
  • Ta oppmerksom på at varme utslett er preget av små humper. Disse små humper er rød eller rosa i fargen og ser litt ut som kviser. De er sterkt kløende, men i noen tilfeller er de ikke. Disse humper, mer ofte enn ikke, er en plage, og kan hindre normal rutine.
  • Lær å kategorisere symptomene i henhold til hvilke typer varmeutslett Det er tre typer varme utslett:. Miliaria crystallina, miliaria rubra, og miliaria profunda. Den mildeste form for varmeutslett, er miliaria krystallinsk preget av små humper som verken er stikkende eller smertefull. De er borte etter et par dager bare å dukke opp igjen når utløst av varmt vær. Miliaria rubra, på den annen side, er den mest vanlige typen. Dens symptomer inkluderer røde nupper og kløe. Den berørte delen produserer også liten mengde svette, hvis i det hele tatt. Det er forårsaket av eksponering for varmt vær, selv om det blir sengeliggende kan også resultere i miliaria rubra. Miliaria profunda er en sjelden type varme utslett. Det påvirker de dype lag av huden og er karakterisert ved harde lesjoner. Det er også mindre svett i den berørte delen. Miliaria profunda oppstår etter en aktivitet som innebærer overdreven svetting.

For å unngå heteslag

Hvordan å gjenkjenne symptomene på varmeutslett. Forstå årsaken til varme utslett.
Hvordan å gjenkjenne symptomene på varmeutslett. Forstå årsaken til varme utslett.

For å unngå heteslag, er det tilrådelig å bruke klær som er løse og er laget av pustende materialer. Unngå iført klær som ikke kan absorbere svette. Det du ønsker er å holde svetten av kroppen din. Heat utslett kan behandles hjemme. Du kan sette maismel, baby pulver, eller krem ​​på det berørte området for å lindre kløen. Du kan også ta et bad rundt tre ganger om dagen eller når temperaturen er veldig varm. Drikk mye vann i tillegg til å holde deg hydrert. Og bo på steder der temperaturen er kald. Heat utslett vil forsvinne etter ca fire dager, men hvis det vedvarer, bør du vurdere å søke medisinsk hjelp. Heat utslett som kommer med kvalme, svimmelhet, feber og hovne lymfeknuter er grunn til bekymring, spesielt hvis de humper allerede har pus og blir stadig mer smertefulle.