E2h

Hvordan å gjenkjenne og behandle prostata problemer

Prostata

Prostata, i enkleste form, er en del av den reproduktive system av menn (det holder om lag 25 til 30% av sæden og det hjelper også på utløsning av sæd). Det ligger under blæren og foran tarmen. Den er formet som en valnøtt, er om lag 1,2 inches tvers, og omgir en del av urinrøret.

Hvordan å gjenkjenne og behandle prostata problemer. Prostatakreft er en tilstand av prostata som er livstruende.
Hvordan å gjenkjenne og behandle prostata problemer. Prostatakreft er en tilstand av prostata som er livstruende.

 • Kjenne de ulike problemer som kan innebære prostata. Det er fire vanlige forhold som involverer prostata, og disse er følgende: prostatitt, godartet prostatahyperplasi, prostatodynia, og prostata kreft.
 • Prostatitt er preget av betennelse i prostata, og kan føre til ubehag i bekkenet. Denne tilstanden kan være forårsaket av en infeksjon.
 • Benign prostatahyperplasi (BPH) refererer til forstørrelse av prostata, og denne tilstanden er vanlig blant menn 50 år og over.
 • Prostatodynia refererer til kronisk prostata sykdom, og det er karakterisere av smerter i bekkenet.
 • Prostatakreft er en tilstand av prostata som er livstruende. Det er en av de langsommere voksende kreft, og tidlig oppdagelse og behandling er svært viktig. Menn som er over 50 rådes til periodisk undersøkes for prostatakreft, da dette er den nest største årsaken til mannlig-kreftdødsfall og i mange tilfeller, er det ingen åpenbare symptomer i det hele tatt.
 • Vet de generelle symptomer på en prostata problem. De fire prostata problemer identifisert ovenfor kan være preget av lignende symptomer. Noen av symptomene å se opp for er følgende: vanskelighetsgrad, ubehag / smerte og ukarakteristiske frekvens i vannlating, smertefull ejakulasjon, blod i urinen eller sæd, nedsatt seksuell trang, og redusert evne til å få ereksjon. Noen som har noen av de ovennevnte symptomene anbefales å rådføre seg med lege med en gang, som den beste løsningen for alle prostata problemet er fortsatt tidlig diagnose og behandling.
 • Konsultere legen din umiddelbart. Hvordan legen behandler prostata problemet vil selvfølgelig avhenge av diagnosen. For tilfelle av Prostatitt, BPH og prostatodynia, er behandlingen vanligvis gitt gjennom form av antibiotika. Smertestillende medikamenter og muskelavslappende gis i tilfelle av kroniske smerter.
 • I noen tilfeller kan en operasjon være nødvendig. Dette er spesielt sant i tilfellet med BPH, med den kirurgiske prosedyren kalles TURP eller trans-urethral reseksjon av prostata. Dette er gjort for å utvide urinrøret passasjen.
 • Vet hvordan prostata kreft vil bli diagnostisert. Diagnostisering av prostatakreft er gjort gjennom biopsi av prostata kjertelen. Behandling av denne tilstanden avhenger av omfanget av svulsten: om det er organ-confined/localized til kjertel; lokalavansert, eller metastatisk / spres til andre områder av kroppen. Noen av behandlingstilbud omfatter kirurgi, strålebehandling, kryoterapi, hormonterapi, eller en kombinasjon av noen av disse behandlingsgruppene modusene.
 • Vet hvordan de skal hjelpe hjelpemiddel i behandlingen av prostata problemer. Det er mange måter som en person kan bidra hans helbredelse gjennom enkle hjem rettsmidler. Kosthold er selvfølgelig veldig viktig: en diett rik på omega-3 fettsyrer, vil selen og antioksidanter bidra til å redusere betennelser og hjelpe kontroll symptomer. Det anbefales også at koffein, alkohol og mat med hydrogenert vegetabilsk olje som ingrediens unngås.
 • Gjør Kegel øvelser. Disse øvelsene er kjent for å bygge opp musklene i bekkenet og bidrar til å redusere prostata problem symptomer. For å gjøre Kegel øvelser, bare kontrakt musklene som om du skulle stoppe deg fra urinering, hold denne i 15 sekunder, slipp, deretter kontrakt muskler igjen. Disse øvelsene bør gjøres flere ganger daglig.


Husk prostata problemer er treatable, men det er best at de blir oppdaget tidlig. Vær bevisst på å få regelmessige kontroller, slik at du slipper å bekymre deg for denne sykdommen.