E2h

Hvordan å fortelle Poison Ivy fra giften eik

Poison Ivy (vitenskapelig kjent som Toxicondendron radicans) og Poison Oak (Toxicondendron Diversilobum) er to planter som er både under Anacardiaceae familien. Begge kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner når fysisk berørt. Mange mennesker har en hard tid skiller de to hovedsakelig på grunn av deres svært forvirrende navn og nesten tilsvarende fysiske utseende. Imidlertid kan disse plantene være nær beslektet, men de har noen forsonende faktorer som helt skiller seg fra hverandre. Ta deg tid til å lære den reelle forskjellen mellom disse to anleggene som ofte forvirret. Med nøye observasjon og et skarpt øye for detaljer, vil du snart oppdage sine ulikheter raskt. Les videre for å lære mer.

1. Fysisk beskrivelse. Er det noen karakteristiske faktorer som disse to anleggene har. Deres utseende varierer, men de er ikke helt den samme.

Hvordan å fortelle poison ivy fra giften eik. Fysisk beskrivelse.
Hvordan å fortelle poison ivy fra giften eik. Fysisk beskrivelse.

  • Poison Ivy. Denne spesielle planten har blader som ligner på formen av mandler og er vanligvis fargen grønn (lys grønn er unge bladene mens mørk grønn er modne blader). Som sesongen blir å falle, vil disse mandel-formede blader utrolig endre til en vakker rød farge. Blad størrelse er 3-12 cm. lang.
  • Poison eik. Navnet er forklart for sine blader. Hvis du tar en nærmere titt, vil du se at bladene ser ut akkurat som de i et eiketre-det er delt inn i 3 og dens blad størrelse er 3,5 til 10 cm, litt mindre enn den giften eføy. Den har en rekke farger. Bladene er lyse grønn i løpet av våren, blir det da gul-grønn om sommeren og til slutt, lyse rødt eller rosa i løpet av høsten.

2. Habitat. Du vil bli overrasket over at disse plantene lever på forskjellige steder. Men gjør både ikke vokse i tørr jord og dessert sanden. De heller leve i fuktig jord og miljø.

  • Poison Ivy. Du kan vanligvis se disse plantene spredt i Nord-Europa. Dette inkluderer Canada, Mexico og alle stater i Europa bortsett fra i Nord-Dakota.
  • Poison eik. Denne planten er mer kresen i form av dens levende habitat. Du vil se det meste disse giftige eiketrær i Sør Canada og California.

Poison ivy. Poison eik.
Poison ivy. Poison eik.

3. Effekter. Både giften eføy og gift eik har samme giftig effekt på mennesker. Hvis du tar, er det første stadiet at du vil oppleve alvorlig kløe. Det vil etter hvert svelle (som vanligvis forårsaker betennelse) og vil danne blemmer når gjentatte ganger riper.

Det du har det! Se hvor enkelt det er å finne ut hvilken som er gift eføy og hvilken som er gift eik? Så lenge du nøye lese og forstå disse trinnene, kan du aldri gå galt! En ting er sikkert. Begge er virkelig vakker. Du vil etterhvert se forskjellen mellom disse villedende giftige planter. Det kan være veldig forvirrende i begynnelsen, men bare holde på å trene for å trene øyet også. Husk alltid være veldig forsiktig når du arbeider med disse plantene.