E2h

Hvordan å forstå HPV - vaksine

Human papillomavirus (HPV) er en svært vanlig virusinfeksjon som overføres ved samleie og genital kontakt. Det er mange forskjellige stammer av HPV, og noen av dem øker en kvinnes risiko for genital warts og livmorhalskreft. Disse HPV-typer har også vært forbundet med en økning i andre genitale kreftformer som kreft i anus, vagina og vulva. Nylig en vaksine som beskytter mot fire typer HPV har vært utviklet-sammen, disse fire typer HPV er ansvarlig for 70 prosent av livmorhalskreft og 90 prosent av genital warts. Her er hva du bør vite om humant papillomavirus og HPV-vaksine:

Hvordan å forstå HPV - vaksine. Det nylig utviklet hpv-vaksine beskytter mot fire typer HPV.
Hvordan å forstå HPV - vaksine. Det nylig utviklet hpv-vaksine beskytter mot fire typer HPV.

  1. Minst halvparten av seksuelt aktive mennesker vil få HPV en eller annen gang i sitt liv! Både menn og kvinner kan få HPV.
  2. I over 90 prosent av tilfellene, går en HPV-infeksjon bort uten behandling, og mange av sine syke er aldri klar over at de har en infeksjon i det hele tatt. Dette betyr at en kvinne kan bli utsatt for en kreftfremkallende virus uten selv å være klar over eksponering henne.
  3. Det nylig utviklet HPV-vaksine beskytter mot fire typer HPV. Vaksinen er nesten 100% effektiv i å forebygge sykdom forårsaket av de fire HPV-typer hos jenter som aldri har blitt utsatt for HPV før. Dette betyr at for best resultat, bør kvinner får vaksinen før de blir seksuelt aktive. Jenter som ennå ikke har vært utsatt for de fire HPV-typer som omfattes av vaksinen vil få full beskyttelse mot disse typene.
  4. Vaksinen er mindre effektive i å forebygge sykdom hos jenter som allerede har vært utsatt for HPV. Det er ennå ikke en test for å avgjøre om en kvinne har vært utsatt for HPV.
  5. Vaksinen er testet i over 11 000 unge kvinner (i alderen 9-26) fra hele verden. Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent HPV-vaksine.
  6. Vaksinen er foreløpig ikke tilgjengelig for kvinner over 26 år.
  7. Det er ikke klart om kondomer gir beskyttelse mot HPV.
  8. HPV-vaksinen blir administrert i en tre-shot serier over en periode på seks måneder. Den andre dosen bør administreres to måneder etter den første dosen, og den tredje dosen bør administreres 6 måneder etter den første dosen.

Personlig kan jeg ikke se noen grunn til å nekte en datter muligheten til å beskytte seg mot potensielt dødelige kreft i hennes reproduktive system. Jeg oppfordrer sterkt foreldre til ungdom (eller pre-ungdom) jenter til å gjøre sine barn til fordel for vaksinering dem før de begynner seksuell aktivitet. I fremtiden kan HPV-vaksine også være tilgjengelig for menn, så følg med for flere utbygginger på HPV-vaksine foran.